FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sanader o mogućnosti izmjene odredbe o nula promila, aranžmanu s MMF-om

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Stabilizira li se smanjenje brojastradalih u prometu, Vlada će razmisliti o mogućnosti izmjene Zakona osigurnosti u prometu, odnosno promjeni odredbe o nula promila alkoholau krvi vozača, ponovio je danas premijer Ivo Sanader.
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Stabilizira li se smanjenje broja stradalih u prometu, Vlada će razmisliti o mogućnosti izmjene Zakona o sigurnosti u prometu, odnosno promjeni odredbe o nula promila alkohola u krvi vozača, ponovio je danas premijer Ivo Sanader.

Ako ovako potraje, to će značiti da se podigla razina svijesti o ponašanju u prometu, onda ćemo imati razloga razmisliti o izmjeni zakona, rekao je Sanader na Hrvatskom radiju.

Ponovio je da je zakon pokazao iznimno dobre rezultate, da je u srpnju i kolovozu zabilježen upola manji broj smrtno stradalih u prometu u odnosu na proljeće i prošlu godinu.

Sanader je ustrajao da Vlada nije pogriješila kada je predložila odredbu o nula promila, ponovio da zakon nije protiv pijenja vina, ili piva, već mu je cilj da čovjek u pijanom stanju ne sjeda za volan.

Premijer je ponovio da novi stand by aranžman s MMF-om ne znači da će Hrvatska odustati od infrastrukturnih projekta, da će se uskoro raspisati natječaj za gradnju autocesete do Ploča, a nakon toga u razumnom roku nastaviti i do Dubrovnika.

U listopadu će se, najavio je, pred Vladom naći četverogodišnji plan gradnje cesta.

Ponovio je da se u novom stand by aranžmanu konstatira da je proračunski deficit u prošloj godini iznosio 6,3 posto, a ne, kako je tvrdila bivša Vlada, 4,3 do 4,5 posto BDP-a.

Apelirao je na odgovornost za svaki posao, pogotovo u javnim službama i na visokim dužnostima.

Može netko reći da su birači prošlu vladu, zato što je loše vodila zemlju, poslali u opoziciju, da je to dovoljna kazna, ali ja se ne slažem, treba ispitati što se dogodilo, tko je vodio kakve poslove, zašto su negdje skrivani neki računi, izjavio je Sanader.

Naglasio je da o tome računa treba voditi pravosuđe, da Vlada i premijer to mogu samo konstatirati i upozoriti, ali dalje ne mogu ništa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙