FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

premijer sanader: dođe li do trajnog smanjenja poginulih, moguća izmjena zakona

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader rekao je danas daće Vlada idućih mjeseci intenzivno pratiti stanje u prometu, te će,dođe li do trajnog smanjenja broja poginulih, razmotriti mogućnostublažavanja zakonskog propisa po kojem nije dozvoljena ni najmanjakoličina alkohola u krvi vozača.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader rekao je danas da će Vlada idućih mjeseci intenzivno pratiti stanje u prometu, te će, dođe li do trajnog smanjenja broja poginulih, razmotriti mogućnost ublažavanja zakonskog propisa po kojem nije dozvoljena ni najmanja količina alkohola u krvi vozača.

"Pratit ćemo statistiku i ako doista dođe do trajnog smanjenja broja smrtnih slučajeva, ozbiljno ćemo razmisliti o ublažavanju propisa", izjavio je Sanader prije zajedničkog ručka s predsjednicima države i Hrvatskog sabora Stjepanom Mesićem i Vladimirom Šeksom u Hrvatskom saboru.

"Treba vidjeti razvoj događaja pa prema tome i promijeniti neke odredbe. Ako statistika bude pokazivala trend smanjenja broja poginulih, spremni smo vrlo ozbiljno razmisliti i u idućih nekoliko mjeseci donijeti odgovarajuće zakonske izmjene", ponovio je.

Upitan je li mu bilo žao što se ovoga ljeta morao suočavati s negativnim kritikama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odgovorio je da mu nije žao, jer je bitno smanjen broj nesreća sa smrtnim posljedicama, a to je, dodao je, Vladi bio i glavni cilj.

U odnosu na srpanj i kolovoz prošle godine, ove godine je broj poginulih za polovicu manji, naveo je i dodao da će Vlada pratiti stanje u prometu i izvan ljetnih mjeseci u kojima je najviše poginulih u prometu.

Upitan je li očekivao zahuktalu akciju protiv zakonske odredbe, odnosno brojne peticije kojima se traži toleriranje 0,5 promila alkohola u krvi vozača, Sanader je rekao da živimo u demokratskoj zemlji u kojoj svatko ima pravo na svoje mišljenje i da su takve akcije sasvim normalne stvari.

No, istaknuo je , Vlada je od građana koji su je izabrali dobila u odgovornost i obvezu da poduzme nešto kako bi se smanjio broj poginulih te je u tome i uspjela.

Da smo ovim zakonom spasili i jedan život, isplatilo se, rekao je predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙