FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UMRO PISAC TEKSTOVA PJESAMA ZA MJUZIKLE CHICAGO I CABARET

NEW YORK, 13. rujna 2004. (Hina) - Fred Ebb, koji je napisao riječi zabroadwayjske mjuzikle "Chicago" i "Cabaret" kao i poznatu pjesmu uizvedbi Franka Sinatre "New York, New York", umro je u subotu u svojemdomu od srčanog udara, priopćio je pomoćnik Ebbova dugogodišnjegglazbenog suradnika Johna Kandera.
NEW YORK, 13. rujna 2004. (Hina) - Fred Ebb, koji je napisao riječi za broadwayjske mjuzikle "Chicago" i "Cabaret" kao i poznatu pjesmu u izvedbi Franka Sinatre "New York, New York", umro je u subotu u svojem domu od srčanog udara, priopćio je pomoćnik Ebbova dugogodišnjeg glazbenog suradnika Johna Kandera.

Ebb i Kander napisali su zajedno 11 broadwayjskih mjuzikla, a njihove su kompozicije pjevale Gwen Verdon, Chita Rivera, Liza Minnelli i Lauren Bacall.

Smatra se da je Ebb imao 76 godina u vrijeme smrti, ali je redatelj Scott Ellis, koji je s njim radio u brojnim prilikama, kazao kako je bio "neodređen" glede svojih godina.

Suradnja Ebba i Kandera uključuje "Poljubac žene pauka" (1993.), "Grka Zorbu" (1968.) i drugo, a njihovo je partnerstvo trajalo četiri desetljeća.

Usko su surađivali i s Lizom Minnelli, pišući za njezine broadwayjske predstave i televizijske emisije.

Za Lizu Minnelli napisali su i pjesmu "New York, New York" za istoimeni film Martina Scorseseja iz 1977. godine, ali je pjesmu kasnije posebno proslavila izvedba Franka Sinatre.

Ebb i Kander osvojili su zajedno tri kazališne nagrade Tony, a filmska verzija "Chicaga" u režiji Roba Marshalla osvojila je 2002. Oscara za najbolji film.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙