FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UMRO LEGENDARNI DISNEYEV ANIMATOR FRANK THOMAS

LOS ANGELES, 10. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Frank Thomas, legenedarnianimator kompanije Walt Disney, koji je radio hitove kao što su "Snjegulica i sedam patuljaka", Pinocchio" te "Bambi", umro je u 92.godini, objavio je u četvrtak studio.
LOS ANGELES, 10. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Frank Thomas, legenedarni animator kompanije Walt Disney, koji je radio hitove kao što su "Snjegulica i sedam patuljaka", Pinocchio" te "Bambi", umro je u 92. godini, objavio je u četvrtak studio.

Thomas je bio jedan u skupini "devetorice" koji su 30-ih godina počeli raditi animaciju Disney a zatim utemeljili kompaniju.

"Frank je pomogao izumiti animaciju kao umjetnički izraz i doveo je do nevjerojatnih visina", pisao je filmski kritičar Leonard Maltin.

Bio je poznat po emocionalnim scenama, romansi i predanom radu u 43-godišnjoj karijeri provedenoj kod Disneya do umirovljenja 1978. Upravo je on osmislio scenu iz "Dame i skitnice" u kojoj kujica Lady i Rover večeraju špagete u talijanskoj tratoriji ili scenu u kojoj Bambi uči klizati u istoimenome filmu.

Među njegovim je zamislima i zla maćeha u "Pepeljugi", a među filmovima koje je radio ističu se "Knjiga o džungli", "Mačke iz visokog društva", te "Robin Hood".

Rođen u Santa Monici (Kalifornija), Thomas je počeo studirati na sveučilištu Stnaford, gdje je susreo svog doživotnog prijatelja Olliea Johnstona, još jednog iz skupine "devetorice".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙