FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: U TRI DANA 7 PLJAČKI POŠTANSKIH UREDA I VOZILA

BANJA LUKA, 13. rujna 2004. (Hina) - Poduzeće za poštanski prometRepublike Srpske službeno je potvrdilo da je u tri posljednja danaproteklog tjedna izvršeno sedam kriminalnih napada na njihova vozila iurede kojom prilikom je opljačkano oko 115 tisuća KM.
BANJA LUKA, 13. rujna 2004. (Hina) - Poduzeće za poštanski promet Republike Srpske službeno je potvrdilo da je u tri posljednja dana proteklog tjedna izvršeno sedam kriminalnih napada na njihova vozila i urede kojom prilikom je opljačkano oko 115 tisuća KM.

Prema pisanju banjalučkih "Nezavisnih novina" od ponedjeljka, serija napada započela je pljačkom službenog 'kombija' poduzeća 'Srpske pošte', koja se dogodila prošle srijede u Bijeljini, kada su nepoznati kriminalci odnijeli 112 tisuća KM, a okončana vjerojatno sinkroniziranim napadom na čak četiri poštanska ureda u Banjoj Luci, što se dogodilo u noći s petka na subotu.

Poduzeće 'Srpske pošte' u posljednjih je 30 mjeseci bilo čak 74 puta na meti naoružanih kriminalaca koji su opljačkali oko 700 tisuća KM, ali MUP RS do danas nije ušao u trag napadačima.

Prema riječima službenih predstavnika, ovo poduzeće nema novaca za osiguranje policijske pratnje svojih vozila. Policija oružanu pratnju naplaćuje po cijeni od 5 KM po jednom kilometru, a vozila 'Srpskih pošta' dnevno ukupno prelaze po pet tisuća kilometara, što bi preračunato predstavljalo dnevni izdatak od 25 tisuća KM.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙