FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOLOTOVLJEV KOKTEL NA GRČKO VELEPOSLANSTVO U SKOPLJU

SKOPLJE, 6. rujna 2004. (Hina) - Dvoje ljudi, vjerojatno Albanaca,uhićeno je u ponedjeljak jer su tijekom noći s nedjelje na ponedjeljakbacili molotovljev koktel na zgradu grčkog veleposlanstva u Skoplju.
SKOPLJE, 6. rujna 2004. (Hina) - Dvoje ljudi, vjerojatno Albanaca, uhićeno je u ponedjeljak jer su tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak bacili molotovljev koktel na zgradu grčkog veleposlanstva u Skoplju.

Vjeruje se da je riječ o osveti nakon više incidenata koji su se dogodili u Grčkoj u subotu poslije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj između nogometnih reprezentacija Grčke i Albanije.

Prema priopćenju MUP-a Makedonije, osoba s inicijalima A.S. u društvu još jedne osobe prema zgradi grčkog veleposlanstva bacila je bocu sa zapaljivom tekućinom koja je završila u ogradi zgrade i nije izazvala teže posljedice.

Obje osobe su privedene i protiv njih će biti podnesena krivična prijava.

Povod incidentu su događaji u Grčkoj kada su Albanci, nakon pobjede svoje momčadi, bučno slavili uz razvijanje albanskih zastava zbog čega su se sukobili s grčkim navijačima.

U subotu navečer javni red i mir bio je narušen i u makedonskim gradovima Skoplju, Tetovu, Kumanovu i Strugi gdje su Albanci slavili masovnom pucnjavom iz vatrenog oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙