FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAKOVČIĆ I RADIN NAJAVILI SUSRET S CIAMPIJEM

PULA,12. rujna 2004.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić i saborskizastupnik talijanske nacionalne zajednice Furio Radin na današnjoj sukonferenciji za novinare u Puli najavili za petak, 17. rujna posjetpredsjedniku Republike Italije Carlu Azegliu Ciampiju.
PULA,12. rujna 2004.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić i saborski zastupnik talijanske nacionalne zajednice Furio Radin na današnjoj su konferenciji za novinare u Puli najavili za petak, 17. rujna posjet predsjedniku Republike Italije Carlu Azegliu Ciampiju.

Posjet talijanskom predsjedniku, na njegov poziv, Jakovčić doživljava kao veliko priznanje za politiku multikulturalnosti i višejezičnosti koja je svih ovih godina vođena u Istri, ali je ujedno, smatra on, i veliko priznanje svim građanima koji su poduprli takvu politiku.

"Predsjednik Ciampi je jedna karizmatička osoba ne samo u europskom već i u svjetskom političkom okruženju te razgovor s njim na temu ulaska Hrvatske u Europsku uniju ali i na temu razvojnih projekata u Istri od iznimne je važnosti", istaknuo je Jakovčić. Dodao je kako će upravo od talijanskog predsjednika zatražiti potporu za politiku koju vodi hrvatska Vlada, Sabor, a naročito hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u približavanju Hrvatske Europskoj uniji.

"To je ujedno i temeljno opredjeljenje poglavarstva Istarske županije", naglasio je istarski župan Ivan Jakovčić.

Furio Radin ocijenio je povijesnim posjet istarskog župana predsjedniku Ciampiju smatrajući to, kako je rekao "iznimkom i presedanom da inozemni državni poglavar primi župana iz druge zemlje". Po njegovim riječima to samo dokazuje interes talijanskog predsjednika prema Istri, naročito prema pripadnicima talijanske nacionalne zajednice.

"Upravo će položaj pripadnika talijanske nacionalne zajednice i značaj najnaprednije hrvatske regije dominirati u razgovorima", ustvrdio je saborski zastupnik Furio Radin. Istaknuo je kako su prava koja u Istri uživa talijanska manjina iznimno cijenjena i to poglavito zahvaljujući pozitivnoj politici multikulturalnosti koja se provodi u Istarskoj županiji.

Jakovčić je kazao da je o svom posjetu predsjedniku Italije Ciampiju izvijestio predsjednika Mesića i premijera Sanadera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙