FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

24-SATNI ULTIMATUM ITALIJI, PRIJETNJA SMRĆU TAOCIMA

DUBAI, 12. rujna 2004. (Hina/AFP) - Jedna islamistička internetstranica objavila je u nedjelju ujutro priopćenje koje pripisuje dosada nepoznatoj skupini Islamski džihad u Iraku a u kojem je taskupina postavila 24-satni ultimatum Italiji da povuče svoje postrojbeiz Iraka, jer će u suprotnom pogubiti dvije otete talijanskehumanitarne djelatnice.
DUBAI, 12. rujna 2004. (Hina/AFP) - Jedna islamistička internet stranica objavila je u nedjelju ujutro priopćenje koje pripisuje do sada nepoznatoj skupini Islamski džihad u Iraku a u kojem je ta skupina postavila 24-satni ultimatum Italiji da povuče svoje postrojbe iz Iraka, jer će u suprotnom pogubiti dvije otete talijanske humanitarne djelatnice.

"Nakon isteka ultimatuma od 12 sati kojeg smo odredili talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju, dajemo novi 24-satni ultimatum od objavljivanja ovog priopćenja i ako se talijanske postrojbe ne povuku, primijenit ćemo Božju presudu i ubiti ih hladnim oružjem", piše u priopćenju, čiju vjerodostojnost nije odmah bilo moguće potvrditi.

Taj tekst na talijansku vladu prebacuje "potpunu odgovornost" za ono što se događa otetim Talijankama i tvrdi "da će nastaviti borbu sve do povlačenja svih nevjernika iz Iraka".

Simona Torretta i Simona Pari koje rade za nevladinu organizaciju "Most za Bagdad", otete su usred dana 7. rujna u središtu Bagdada, istovremeno kada i jedan Iračanin koji radi u istoj organizaciji i jedna Iračanka koja je vodila projekt u drugoj talijanskoj humanitarnoj organizaciji "Intersos".

Do sada je odgovornost za njihovu otmicu preuzela nepoznata organizacija Ansar al- Zawahiri (pristaše Zawahirija, desne ruke bin Ladena).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙