FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKI TAOCI: OTMIČARI ZA OSLOBAĐANJE TRAŽE ISPUNJENJE TRIJU UVJETA

DUBAI, 6. rujna 2004. (Hina/AFP) - U priopćenju objavljenom uponedjeljak na internet stranicama, otmičari dvojice francuskihnovinara od Francuske traže ispunjenje triju uvjeta, među kojima suprihvaćanje nedavno predloženog primirja s Osamom bin Ladenom teotkupnina u iznosu od 5 milijuna dolara.
DUBAI, 6. rujna 2004. (Hina/AFP) - U priopćenju objavljenom u ponedjeljak na internet stranicama, otmičari dvojice francuskih novinara od Francuske traže ispunjenje triju uvjeta, među kojima su prihvaćanje nedavno predloženog primirja s Osamom bin Ladenom te otkupnina u iznosu od 5 milijuna dolara.

Autentičnost priopćenja nije bilo moguće provjeriti.

"Pripadnici Islamske vojske Iraka odlučili su, nakon dugih konzultacija, postaviti tri zahtjeva koje je potrebno ispuniti da bi dvojica francuskih talaca bila puštena na slobodu: prihvaćanje primirja s šeikom Osamom bin Ladenom, isplatu otkupine u iznosu od 5 milijuna dolara te poštivanje obveze prema kojoj zapadne zemlje neće uspostavljati vojne i trgovačke veze s Irakom", kaže se u priopćenju u čijem potpisu samo stoji: Vrhovni zapovjednik skupine.

Rok za ispunjenje uvjeta je 48 sati. Priopćenje je objavljeno na web stranici www.islamic-minbar.com. U priopćenju stoji i upozorenje u pogledu mogućeg napada Zapadnjaka na skupinu u trenutku kada eventualno dođe do predaje talaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙