FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BARNIER U KAIRU KAKO BI POKUŠAO POSTIĆI OSLOBAĐANJE DVOJICE OTETIH FRANCUZA

KAIRO, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Šef francuske diplomacijeMichel Barnier doputovao je u ponedjeljak u Kairo kako bi s egipatskimdužnosnicima razgovarao o otetim francuskim novinarima.
KAIRO, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Šef francuske diplomacije Michel Barnier doputovao je u ponedjeljak u Kairo kako bi s egipatskim dužnosnicima razgovarao o otetim francuskim novinarima.

Kairo je prva postaja Barnierove bliskoistočne turneje koju je francuski ministar poduzeo na zahtjev predsjednika Jacquesa Chiraca. Sljedeće postaje njegova puta nisu poznate.

Iz egipatskog izvora se doznaje da bi se Barnier trebao sastati s generalom Omarom Soleimanom, načelnikom egipatske obavještajne službe koji se bavi iračkim pitanjem, kao i s glavnim tajnikom Arapske lige Amrom Musom.

Chirac je u radijsko-televizijskom nastupu u nedjelju navečer najavio da će Barnier "odmah" otputovati na Bliski istok kako bi pokušao postići oslobađanje dvojice novinara, Christiana Chesnota i Georgesa Malbrunota koji su oteti u Iraku 20. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙