FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBVEZNICE GRADA ZADRA NA ZAGREBAČKOJ BURZI

ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - OBVEZNICE GRADA ZADRA NAZAGREBAČKOJ BURZI
ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - OBVEZNICE GRADA ZADRA NA ZAGREBAČKOJ BURZI

HINA - Financijski servis

U najvišoj kotaciji Zagrebačke burze, Službenom tržištu, od sutra će se moći trgovati obveznicama grada Zadra, i to temeljem Ugovora o uvrštenju koji su danas potpisali zadarska gradonačelnica Ana Lovrin i direktor Burze Marinko Papuga.

Riječ je o drugom izdanju municipalnih obveznica u Hrvatskoj, nakon izdanja grada Koprivnice, ali prvom denominiranom u euru. Izdanje je vrijedno 18,5 milijuna eura, s fiksnim godišnjim kuponom od 5,5 posto, a obveznice će na naplatu dospijevati 2011. godine. Na Zagrebačkoj će se burzi njima trgovati pod oznakom GDZD-O-119A.

Agent, aranžer i pokrovitelj izdanja je Hypo Alpe-Adria-Banka (HAAB), a obveznice su u primarnoj emisiji postigle cijenu od 103,08 posto od nominale. To znači da investitori mogu očekivati prinos do dospijeća od 4,974 posto.

Prema riječima izvršnog direktora Riznice HAAB-a Constantina Cesnovara, interes investitora za ove obveznice bio je iznimno velik, a istaknuo je i kako su dio izdanja, uz banke, fondove i ostale institucionalne ulagače, upisale i fizičke i pravne osobe sa zadarskog područja.

Sredstva prikupljena izdanjem obveznica, najavila je prilikom potpisivanja gradonačelnica Lovrin, većim će dijelom biti utrošena na dva sportska objekta.

U izgradnju zatvorenog plivališta s tri bazena, za čijeg je izvoditelja radova na natječaju izabrana Industrogradnja, biti će uloženo 64 milijuna kuna. U izgradnju polivalentne sportske dvorane, pak, uložit će se 65 milijuna kuna, a radove će izvesti tvrtka Lavčević. Radovi na oba projekta trebali bi biti dovršeni u roku od 18 mjeseci.

Potpredsjednik Uprave HAAB-a Igor Kodžoman rekao je kako je za pripremu ovog izdanja trebalo devet mjeseci te je najavio kako bi se već iduće godine na domaćem tržištu kapitala trebala pojaviti još dva ovakva izdanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙