FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 9. rujna (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 9. rujna (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

MORTEAU - Čeh Martin Mares pobjednik je osme etape biciklističke utrke Tour de l'Avenir, dok su hrvatski biciklisti Matija Kvasina i Tomislav Dančulović osvojili odlično četvrto i sedmo mjesto. Čeh je 199 kilometara dugačku dionicu od Gerardmera do Morteaua prošao za pet sati, dvije minute i 21 sekundu. Kazahstanac Maksim Iglinski je ciljem prošao sa 19 sekundi zaostatka, baš kao i Francuz Sylvain Calzati i naš Kvasina. Dančulović je imao zaostatak 1:29 minute. Treći hrvatski predstavnik na ovoj utrci Massimo Demarin zauzeo je 51. mjesto sa 2:55 sekundi zaostatka. U ukupnom poretku dvije etape prije kraja vodi Kazahstanac Iglinski, dok je naš Kvasina na drugom mjestu sa tri sekunde zaostatka. Dančulović je na 15. mjestu (1:40), dok je Demarin na 79. poziciji (13:56).

MADRID - Španjolac Oscar Freire (Rabobank) pobjednik je šeste etape biciklističke utrke po Španjolskoj, Vuelte, dok je hrvatski biciklist Vladimir Miholjević zauzeo 89. mjesto. Freire je 157 kilometara od Benicarla do Castellona de la Plane prošao za tri sata 48 minuta i 23 sekunde, pobijedivši u završnom šprintu Nijemca Erika Zabela i Australca Stuarta O'Gradyja. Bila je to prva etapna pobjeda za Freirea na Vuelti ove sezone, nakon što je 2000. godine slavio na dvije etape. Španjolac je 2001. i 1999. godine bio svjetski cestovni prvak. Miholjević je za današnjim pobjednikom zaostao tri minute i 20 sekundi. U ukupnom poretku vodstvo je zadržao Španjolac Manuel Beltran (US Postal), dok je Miholjević na 66. mjestu sa 8:14 minuta zaostatka.

STOCKHOLM - Izbornik švedske nogometne reprezentacije Lars Lagerback nije izgubio nadu u plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj nakon domaćeg poraza od Hrvatske (0:1). "Nitko nije očekivao poraz. Međutim, naša skupina je iznimno izjednačena i do kraja kvalifikacija ima dovoljno utakmica. Vjerujem kako ćemo na koncu ipak mi proći ciljem kao prvi," kazao je Lagerback. Švedski strateg priznaje kako ga je igra hrvatske vrste malo iznenadila. "Nismo uspjeli pronaći pravi ritam. Na trenutke je to izgledalo odlično, no vrlo brzo bi pali. Hrvatska se odlično postavila i sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca dograbila je tri boda," dodao je švedski strateg. Svega nekoliko sati prije hrvatskog trijumfa Šveđani su doživjeli poraz i u nacionalnom sportu broj 1, hokeju na ledu. U četvrtfinalu Svjetskog Kupa Česi su protutnjali kroz Stockholm pobijedivši 6:1. "Dva sportska fijaska u svega 24 sata," stoji na naslovnici najpopularnijeg švedskog dnevnika, Aftonbladeta.

BUDIMPEŠTA - Izbornik mađarske nogometne reprezentacije Lothar Matthaus izigrao je čelnike engleskog premierligaša Crystal Palacea uvrstivši u sastav protiv Islanda napadača Sandora Torghellea. Njemački stručnjak obećao je Englezima kako u susretu s Islandom neće koristiti Torghella, koji se još uvijek nije oporavio od ozljede gležnja. Međutim, Matthaus je u 66. minuti uveo u igru napadača Palace, koji je devet minuta kasnije postigao drugi pogodak za mađarsku reprezentaciju. "Matthaus je neozbiljan i krajnje nekorektan. Poigrava se s tuđim zdravljem. Mogli smo na duže vremena ostati bez ovog igrača. Torghelle je imao neugodnu ozljedu i doktori su mu zabranili nastup. Pustili smo ga u Mađarsku kako bi bio sa suigračima, no Matthaus ga je uvrstio u momčad," kazao je trener Palace, Iain Dowie. Mađarski reprezentativac je ovoga ljeta stigao u Crystal Palace iz MTK za 1.4 milijuna eura.

PARIZ - Međunarodna biciklistička federacija (UCI) podijelila je 17 od ukupno 18 licenci za biciklistički Pro Tour, koji će startati iduće sezone. "Dobili smo 31 zahtjev za licencu, no nismo sve odobrili," poručili su iz sjedišta UCI-a. Licence će momčadima osigurati u iduće dvije godine nastup na 30 najvažnijih biciklističkih utrka na svijetu. Momčadi s licencom Pro Tour: Belgija: QuickStep (Bettini), Lotto (McEwen), Danska: CSC (Basso), Francuska: Cofidis (O'Grady), FdJeux.com (McGee), Credit Agricole (Hushovd), Italija: Fassa Bortolo (Petacchi), Liquigas (Backstedt, Mugerli), Njemačka: T-Mobile (Ullrich, Kloeden), Gerolsteiner (Rebellin, Totschnig, Wrolich) Nizozemska: Rabobank (Boogerd), Španjolska: Iles Baleares (Menčov), Liberty (Heras), Saunier-Duval (Beloki), Euskaltel (Mayo), Švicarska: Phonak (Hamilton), SAD: Discovery Channel (Armstrong)

PARIZ - Rezultati četvrtfinalnih dvoboja Svjetskog kupa u hokeju na ledu:

Helsinki: Finska - Njemačka 2:1, Stockholm: Švedska - Češka 1:6, St.Paul: S A D - Rusija 5:3, Toronto: Kanada - Slovačka 5:0. U polufinalu igraju Finska - Češka (St.Paul) i Češka - Kanada (Toronto), dok je finale 14. rujna u Torontu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙