FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEW YORK TIMES OBJAVIO FOTOGRAFIJE TISUĆU MRTVIH VOJNIKA

WASHINGTON, 9. rujna 2004. (Hina/AFP) - New York Times je u četvrtakobjavio crno-bijele fotografije tisuću američkih vojnika ubijenih uIraku, što je "najveći broj žrtava nakon vijetnamskog rata".
WASHINGTON, 9. rujna 2004. (Hina/AFP) - New York Times je u četvrtak objavio crno-bijele fotografije tisuću američkih vojnika ubijenih u Iraku, što je "najveći broj žrtava nakon vijetnamskog rata".

I list Washington Post objavio je na trima stranicama fotografije u boji vojnika koji su od 1. srpnja smrtno stradali u Iraku, navodeći ispod svake slike ime i prezime vojnika, životnu dob, postrojbu i okolnosti pogibije.

Američka su glasila u utorak posvetila veliku pozornost činjenici da je premašena granica od tisuću ubijenih američkih vojnika u Iraku od početka rata u ožujku 2003.

Na temelju statističkih podataka Pentagona, novine daju opis žrtava kojih su 98 posto muškarci i 82 posto profesionalni vojnici. Pedeset dva posto poginulih bili su u dobi od 18 do 24 godine, a 34 posto od 25 do 34 godine, 47 posto ih je bilo u braku, 46 posto bilo je neoženjeno, 70 posto bijelaca, 13 posto crnaca i 12 posto Latinoamerikanaca.

Dvije trećine od 1.005 poginulih vojnika stradalo je na "dvanaestak žarišta" u Iraku, uglavnom u pokrajini Anbar, gdje prevladavaju suniti (234 mrtva), u Bagdadu (224) i u Mosulu, na sjeveru zemlje (58).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙