FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

URAGAN CHARLEY PREŠAO PREKO FLORIDE, NEIZVJESTAN BROJ ŽRTAVA

PUNTA GORDA, 14. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Spasilačke ekipe usubotu su se zaputile na Floridu u potragu za žrtvama uragana Charleykao i da pomognu onima koji su uspjeli preživjeti prelazak razorneoluje koja je sravnila kuće sa zemljom i ostavila oko milijunstanovnika ove američke savezne države bez električne energije.
PUNTA GORDA, 14. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Spasilačke ekipe u subotu su se zaputile na Floridu u potragu za žrtvama uragana Charley kao i da pomognu onima koji su uspjeli preživjeti prelazak razorne oluje koja je sravnila kuće sa zemljom i ostavila oko milijun stanovnika ove američke savezne države bez električne energije.

Oslabljeni, ali još uvijek moćni uragan Charley zaputio se prema obalama južne Karoline, a spasilačke su ekipe stigle u Fort Myers, Punta Gordu i Port Charlotte koje je oluja uhvatila u petak.

Prema Floridskoj agenciji za izvanredne situacije, tri su osobe poginule u prolasku Charleya preko države. No, čini se da bi broj žrtava mogao biti mnogo veći dok spasilačke ekipe stižu u najviše pogođena područja, posebno u naselja kamp kućica.

Agencija Reuters javlja da su floridski dužnosnici pozvali 25 mrtvačkih kola s rashlađenim prikolicama za tijela žrtava. Kako prenosi agencija France Presse, CNN je javio da su vlasti Punta Gorde naručile 60 mrtvačkih vreća.

Samo u Punta Gordi ima 31 park s kamp kućicama, a dva su s više od tisuću stanovnika.

Američki predsjednik George W. Bush proglasio je Floridu područjem katastrofe.

Punta Gorda je najviše uništena, neke su zgrade ostale netaknute, ali dijelovi cijelih trgovačkih centara nedostaju, električni vodovi vise s drveća i stupova, dok je na ekskluzivnom Captiva otoku pored Punta Gorde potpuno uništeno 60 apartmana, doznaje se od Nacionalne meteorološke službe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙