FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do21 sat.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Ministar financija Ivan Šuker izvijestio je na današnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) socijalne partnere o tijeku pripreme porezne reforme, rekla je novinarima nakon sjednice potpredsjednica Vlade i predsjednica GSV-a Jadranka Kosor. Predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca razgovarali su i o pripremama Hrvatske za pretpristupne fondove Europske Unije, te o projekciji proračuna za iduće i naredne tri godine.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac osnovao je deveteročlano stručno povjerenstvo koje će još ovaj tjedan početi ispitivati tvrdnje nekih roditelja da se u Waldorfskoj školi Zagreb provodi nasilje nad djecom i ne ostvaruje nastavni plan i program. Čeka se da ministar potpiše odluku o imenovanju tog povjerenstva jer ga danas nema u Zagrebu, a čim ju potpiše, povjerenstvo će početi s radom, rekao je danas pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Nenad Marković.

SPLIT - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu odbilo je prijedlog Državnog odvjetništva za određivanje pritvora osmorici bivših vojnih policajaca, optuženih za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Vojno-istražnom centru Lora 1992., ocijenivši ga neutemeljenim, potvrdila je glasnogovornica Županijskog suda sutkinja Marica Šćepanović. U obrazloženju rješenja Izvanraspravnog vijeća, kojim je predsjedao Igor Benzon, predsjednik Županijskog suda, navodi se kako je Vijeće prijedlog Državnog odvjetništva odbacilo po svim osnovama na temelju kojih je zatražen pritvor za optuženike.

ZAGREB - Programsko vijeće HRT-a uskoro bi trebalo raspravljati o načinu televizijskog praćenja rada Hrvatskog sabora i razmotriti prigovore koje je saborsko Predsjedništvo danas iznijelo na razinu profesionalnosti i vrednovanja Sabora u informativnom programu HTV-a, izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks nakon sastanka s ravnateljem HRT-a Mirkom Galićem i glavnim urednikom informativnog programa HTV-a Vladimirom Rončevićem. Šeks je novinare izvijestio da je Predsjedništvo Hrvatskog sabora iznijelo niz prigovora na televizijsko praćenje saborskog i rada njegovih čelnika.

ZAGREB - Aktiv Hrvatskog novinarskog društva HTV-a uputio je danas potporu novinaru Tomislavu Špoljaru koji je jučer stupio u štrajk glađu u znak prosvjeda što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odbio financirati daljnju terapiju njegova sina koji boluje od rijetke bolesti imunološkog sustava poznate kao Kinsbourneov sindrom. "Zgražamo se nad činjenicom da se štednja u zdravstvu prelama preko leđa djece, najbolesnijih i onih kojima je pomoć najpotrebnija", kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Aktiva novinara HTV-a Stipe Alfier.

SISAK - "Sindikati Željezare Sisak u potpunosti podržavaju uvjete koje su ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i Vlada dali ruskom Mechelu za sporazumni raskid kupoprodajnog ugovora i izlazak iz Željezare Sisak", izjavio je glavni povjerenik podružnice Sindikata metalaca Hrvatske u "Mechel Željezari" Sisak Mato Somić. "Od Mechela tražimo da radnicima isplati plaće po pravilnicima o radu i o plaćama, te po Zakonu o likvidaciji, sve do njegova izlaska iz tvornice; potpisivanja sporazumnog raskida kupoprodajnog ugovora ili završetka likvidacijskog postupka", rekao je Somić za Hinu .

ZAGREB - Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) na današnjoj je sjednici, pod predsjedanjem guvernera Željka Rohatinskog, razmotrio najnovija gospodarska i novčana kretanja, informaciju o upravljanju međunarodnim pričuvama u prvih šest ovogodišnjih mjeseci, te izvješće o stanju u bankovnom sustavu u drugom tromjesečju ove godine, priopćeno je kasno popodne iz HNB-a. Temeljna inflacija bila je u srpnju na razini godišnje stope od 1,6 posto.

KRASNO - U Krasnom je danas predan na korištenje 9,5 kilometara dug vodovod Kuterevo-Krasno, čime je to velebitsko naselje dobilo pitku vodu. U njegovu gradnju, kao i u još dva velika vodospremnika, uloženo je oko 12 milijuna kuna, a novac su osigurale Hrvatske vode, grad Senj i Ličko-senjska županija. Hrvatske vode podržat će i projekt izgradnje mjesne mreže kako bi se na glavni vodovod priključilo oko 700 stanovnika Krasnog i okolnih naselja, istaknuo je direktor Andrašić.

OSIJEK - Udruga "Osječki zeleni" poslala je danas otvoreno pismo Ministarstvu kulture i Upravi za zaštitu prirode toga ministarstva, u kojemu upozorava na, kako tvrde, "dugogodišnje zanemarivanje i zataškavanje problema u parkovima prirode Papuk i Kopački rit" te je zatražila "hitan inspekcijski obilazak tih parkova prirode". "Zahtijevamo od vas hitan i neodgodiv angažman u svim parkovima prirode, od Vranskog jezera do Papuka i Kopačkog rita, te upozoravamo da je broj inspektora zaštite prirode više nego mizeran, što nikako ne odgovara Hrvatskoj, kao kandidatu za Europsku uniju", stoji u pismu udruga "Osječki zeleni".

ZAGREB - U petak, 10. rujna, počinje isplata mirovina za mjesec kolovoz 2004. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, priopćeno je kasno popodne iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙