FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi zadovoljan razgovorima s Gadafijem i sporazumom o imigrantima

RIM, 26. kolovoza 2004. (Hina/AR) - Talijanski premijer SilvioBerlusconi ocijenio je da sporazum o imigrantima, koji je u srijedunavečer postigao s libijskim čelnikom Moamerom Gadafijem u Libiji,može poslužiti kao primjer u odnosima s drugim afričkim zemljama, kaoi za Europsku uniju kada je riječ o problemu ilegalne imigracije.
RIM, 26. kolovoza 2004. (Hina/AR) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi ocijenio je da sporazum o imigrantima, koji je u srijedu navečer postigao s libijskim čelnikom Moamerom Gadafijem u Libiji, može poslužiti kao primjer u odnosima s drugim afričkim zemljama, kao i za Europsku uniju kada je riječ o problemu ilegalne imigracije.

"Postignut je talijansko-libijski model koji se može primijeniti na ostale afričke zemlje, kao i na Europsku uniju u sporazumima s ostalim zemljama", rekao je Berlusconi, a prenosi u četvrtak list "Corriere della Sera" koji posvećuje veliki prostor jučerašnjem posjetu talijanskog premijera Libiji.

List piše kako je Gadafi u pustinji kod grada Sirta primio talijanskog premijera, s kojim je usuglašen plan zajedničke borbe protiv ilegalne imigracije. Italija i Libija će zajednički patrolirati Sredozemnim morem radi njezina suzbijanja, te će se u roku dva mjeseca u Libiji izgraditi prihvatni centri za migrante koji iz drugih afričkih zemalja dolaze do libijskih obala u nadi da će prijeći plovilima do Italije i Europe.

Talijansku blagajnu svaki ilegalni imigrant stoji od 2.300 do 3.000 eura, samo kada je riječ o troškovima službi angažiranih od trenutka kada je uočen na plovilu u moru do njegova prebacivanja zrakoplovom u zemlju iz koje je otišao, poput troškova policije, prijevoza, identifikacije i sl. Tu nisu uračunati troškovi hrane i smještaja ilegalnog imigranta u prihvatnim centrima. Talijanska vlada izdvaja od 43 do 185 eura na dan po imigrantu koje prebacuje u prihvatne centre.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙