FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DNK TEST POKAZAT ĆE JE LI UHIĆEN AL-DOURI

BAGDAD, 6. rujna 2004. (Hina/dpa) - Iračka prijelazna vlada u nedjeljuje priopćila da će provesti DNK test kako bi razriješila dvojbe okouhićenja Izzata Ibrahima al-Dourija, zamjenika svrgnutog iračkogdiktatora Sadama Huseina.
BAGDAD, 6. rujna 2004. (Hina/dpa) - Iračka prijelazna vlada u nedjelju je priopćila da će provesti DNK test kako bi razriješila dvojbe oko uhićenja Izzata Ibrahima al-Dourija, zamjenika svrgnutog iračkog diktatora Sadama Huseina.

Ranije u nedjelju glasnogovornik iračkog ministarstva obrane rekao je da je al-Douri uhićen u akciji američko-iračkih snaga u Tikritu, pri čemu je poginulo 70 njegovih pristalica, a 80 ih je ozlijeđeno.

Međutim, američka je vojska nakon toga opovrgla ta izvješća, a umiješanost u bilo kakvu akciju opovrgla je i iračka Nacionalna garda.

Al-Douri je bio Sadamova desna ruka i visoki dužnosnik vladina vijeća zaduženog za sjeverni Irak kad je grad Halabja 1988. napadnut kemijskim oružjem pri čemu su poginule tisuće Kurda. On je šesta osoba na američkom popisu 55 najtraženijih članova bivšeg Sadamova režima za kojega je raspisana nagrada u iznosu od 10 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙