FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREGOVORI O OSLOBAĐANJU FRANCUSKIH NOVINARA U ZAVRŠNOJ FAZI

PARIZ, 6. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Čelnik francuskih muslimanakoji je otputovao u Irak kako bi pomogao u oslobađanju dvojice otetihfrancuskih novinara, u ponedjeljak je izjavio da su pregovori u "faziisporuke" talaca, ali je novi val nasilja u Iraku zakomplicirao cijelustvar.
PARIZ, 6. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Čelnik francuskih muslimana koji je otputovao u Irak kako bi pomogao u oslobađanju dvojice otetih francuskih novinara, u ponedjeljak je izjavio da su pregovori u "fazi isporuke" talaca, ali je novi val nasilja u Iraku zakomplicirao cijelu stvar.

"Mislim da smo u fazi koju bih nazvao fazom isporuke talaca, a to je različito od oslobađanja talaca", rekao je Fouad Alaoui, glavni tajnik Unije francusko-islamskih udruga.

"Mislim da Christian Chesnot i Georges Malbrunot više nisu u rukama njihovih prvotnih otmičara nego u rukama iračkog pokreta otpora", izjavio je Alaoui za radio Europe 1.

On je, međutim, ocijenio da najnovije američke vojne operacije i napadi gerilaca otežavaju sigurnu predaju dvojice novinara.

Novinari su oteti 20. kolovoza u Najafu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙