FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH I POWELL ODALI POČAST AMERIKANCIMA UBIJENIMA U IRAKU

WASHINGTON, 8. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W.Bush odao je u srijedu počast američkim vojnicima ubijenima u sukobu,dan nakon što je broj Amerikanaca poginulih u Iraku prešao tisuću.
WASHINGTON, 8. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush odao je u srijedu počast američkim vojnicima ubijenima u sukobu, dan nakon što je broj Amerikanaca poginulih u Iraku prešao tisuću.

Prema zadnjim podacima u srijedu u Iraku su od početka intervencije ubijena 1002 američka vojnika.

"Ta je zemlja još uvijek u ofenzivi. Ubojice progonimo u inozemstvu kako se ne bismo morali s njima sukobiti u domovini. Dobro napredujemo", ustvrdio je američki predsjednik.

Također je izrazio uvjerenje u pobjedu "jer sloboda transformira zemlju i sloboda mijenja navike ljudi, sloboda promiče mir".

Amerika cijeni žrtve muškaraca i žena koji nose uniformu. "Oni služe pravoj stvari. Oplakujemo svaki izgubljeni život. I čuvat ćemo uspomenu na njih jer su ispunili svoju misiju", rekao je Bush u kratkoj izjavi novinarima u Bijeloj kući.

O broju poginulih američkih vojnika u Iraku oglasio se i državni tajnik Colin Powell kazavši da im počast treba odati "ustrajanošću u borbi protiv neprijatelja" i napretkom prema izborima zakazanima za siječanj 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙