FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa moli za taoce i osuđuje pokolj djece u Beslanu

RIM, 8. rujna 2004. (Hina/AR) - Papa moli za sudbinu talaca u Iraku ioplakuje djecu koja pate u cijelome svijetu čiji krik boli "ne možeostaviti nikoga ravnodušnim", kako je rekao u srijedu tijekom općeaudijencije u Vatikanu.
RIM, 8. rujna 2004. (Hina/AR) - Papa moli za sudbinu talaca u Iraku i oplakuje djecu koja pate u cijelome svijetu čiji krik boli "ne može ostaviti nikoga ravnodušnim", kako je rekao u srijedu tijekom opće audijencije u Vatikanu.

Opća audijencija bila je posvećena djeci koja su poginula u školi u Beslanu, "žrtvama barbarske otmice i koja su na tragičan način ubijena", kako je rekao Ivan Pavao II.

Papa je govorio i o velikom broju osoba koje su otete u Iraku, te zatražio da dvije mlade Talijanke otete u Bagdadu budu neozlijeđene vraćene svojim obiteljima.

Papine riječi pročitao je njegov suradnik tijekom opće audijencije. Ivan Pavao II. djelovao je dosta umorno, a onda je prisutne vjernike zamolio da mole "za pravdu i mir u svijetu". Papa je osudio nasilje i pozvao na dijalog i pomirbu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙