FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIMOPREDAN TANKER IZGRAĐEN U "3. MAJU"

RIJEKA, 8. rujna 2004. (Hina) - U riječkom brodogradilištu "3. Maj"danas je obavljena primopredaja tankera "Apatura", četvrtog iz serijeod četiri istovjetna tankera za istog naručitelja za, kompaniju "CarlBuettner" iz Bremena.
RIJEKA, 8. rujna 2004. (Hina) - U riječkom brodogradilištu "3. Maj" danas je obavljena primopredaja tankera "Apatura", četvrtog iz serije od četiri istovjetna tankera za istog naručitelja za, kompaniju "Carl Buettner" iz Bremena.

Riječ je o četvrtoj primopredaji ove godine u "3. Maju".

Tanker je porinut u ožujku ove godine, a plovit će pod zastavom Gibraltara. Ima To Nosivosti 23.400 tona, tanker ima dvostruku oplatu za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija. Dug je 168 metara, a širok 26,4 metra. Hidraulički pogonjene uronjene crpke u svakom tanku omogućuju istovremeno iskrcavanje sedam različitih vrsta tereta s time da se cjelokupni teret iskrca za oko 12 sati.

Brod ima najsuvremeniju opremu za navigaciju i komunikaciju te automatski sustav za nadzor i upravljanje svim brodskim sustavima.

Kompanija "Carl Buettner" ugovorila je gradnju daljnjih dva tankera sličnih karakteristika u istom brodogradilištu, tako da "3. Maj" trenutno u knjizi narudžbi ima 16 novogradnji, koje popunjavaju kapacitete do početka 2008. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙