FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRODOGRADILIŠTA IMAJU NARUČEN 81 BROD, VRIJEDNOSTI 2,4 MILIJARDE DOLARA

ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska brodogradilišta u knjigamanarudžbi imaju 81 brod, vrijedan ukupno oko 2,4 milijarde američkihdolara, što će omogućiti popunjenost kapaciteta domaćihbrodograditelja do 2007. i djelomice do 2008. godine, doznaje se iztvrtke Hrvatska brodogradnja - Jadranbrod.
ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska brodogradilišta u knjigama narudžbi imaju 81 brod, vrijedan ukupno oko 2,4 milijarde američkih dolara, što će omogućiti popunjenost kapaciteta domaćih brodograditelja do 2007. i djelomice do 2008. godine, doznaje se iz tvrtke Hrvatska brodogradnja - Jadranbrod.

Ta je tvrtka, između ostaloga, zadužena za nadzor i upravljanje nad brodogradilištima u državnom vlasništvu.

Direktor komercijale i marketinga Mladen Ćorluka ističe da su za 73 od 81 broda, ugovori već stupili na snagu, dok je za devet brodova u tijeku postupak osnaživanja ugovora. Ukupna vrijednost već ugovorena 73 broda je oko 2,1 milijardu dolara, rekao je Ćorluka.

Od toga iznosa na brodogradilište Uljanik otpada 640 milijuna američkih dolara, na splitski Brodosplit 655 milijuna dolara, na riječko brodogradilište 3. maj 460 milijuna dolara, a na Brodotrogir 225 milijuna dolara, podaci su te tvrtke.

Nadalje, još 70 milijuna dolara vrijedni ugovori odnose se na brodogradilište Kraljevica, te oko 10 milijuna dolara na brodogradilište Brodovi specijalni objekti, koje je u okviru Brodosplita.

Ukupna vrijednost preostalih devet brodova za koje ugovori trebaju tek stupiti na snagu je oko 340 milijuna američkih dolara, od čega najviše ili oko 190 milijuna kuna otpada na Brodosplit, a slijede Brodotrogir sa 80 milijuna dolara i riječki 3. maj sa 70 milijuna dolara.

Do srpnja ove godine domaća su brodogradilišta već isporučila 15 brodova ukupno vrijednih 348 milijuna dolara, a slijedi isporuka još 15 brodova, ukupne vrijednosti 268,5 milijuna dolara, istaknuo je Ćorluka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙