FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren novi vodovod Kuterevo - Krasno

KRASNO, 8. rujna 2004. (Hina) - U Krasnom je danas predan nakorištenje 9,5 kilometara dug vodovod Kuterevo-Krasno, čime je tovelebitsko naselje dobilo pitku vodu.
KRASNO, 8. rujna 2004. (Hina) - U Krasnom je danas predan na korištenje 9,5 kilometara dug vodovod Kuterevo-Krasno, čime je to velebitsko naselje dobilo pitku vodu.

U njegovu gradnju, kao i u još dva velika vodospremnika, uloženo je oko 12 milijuna kuna, a novac su osigurale Hrvatske vode, grad Senj i Ličko-senjska županija.

Vodovod je otvoren u nazočnosti čelnika grada Senja, Ličko-senjske županije i generalnog direktora Hrvatskih voda Davorina Andrašića,

Hrvatske vode podržat će i projekt izgradnje mjesne mreže kako bi se na glavni vodovod priključilo oko 700 stanovnika Krasnog i okolnih naselja, istaknuo je direktor Andrašić.

Župan Jurković rekao je kako u Krasnom uspješno radi nekoliko proizvodnih pogona, da se bilježe pomaci u razvoju seoskog turizma te da gotovo nema nezaposlenih.

Naglasio je i da su prirodne ljepote Velebita sve veća meta domaćih i stranih posjetitelja, a marijansko svetište Majke Božje u Krasnom godišnje posjeti oko 200 tisuća posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙