FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

misu u marijanskom svetištu na Krasnom predvodio biskup mile bogović

KRASNO, 15. kolovoza 2004. (Hina) - Blagdan Uznesenja Marijina usvetištu na Krasnom, gdje se okupilo oko 20.000 hodočasnika,proslavljen je danas koncelebriranom misom koju je predvodiogospićko-senjski biskup Mile Bogović, javila je Ika.
KRASNO, 15. kolovoza 2004. (Hina) - Blagdan Uznesenja Marijina u svetištu na Krasnom, gdje se okupilo oko 20.000 hodočasnika, proslavljen je danas koncelebriranom misom koju je predvodio gospićko-senjski biskup Mile Bogović, javila je Ika.

Najviše su propješačili hodočasnici iz Generalskog Stola, koji su prešli 105 kilometara, a naviše ih je bilo iz Gospića i župa iz Otočca.

Biskup Bogović u propovijedi je pozvao vjernike da jačaju vjeru kada ih pritišću životni križevi i da ne gledaju unatrag, nego u budućnost.

"Zaštitnice Gospićko-senjske biskupije, Gospo od Krasna, vidiš li Marijo ovaj današnji svijet, vidiš li kako obezvrjeđuje obitelj? Žalosni smo, Marijo, kako se o nama piše u medijima, o našemu sudstvu, policiji, vojsci", rekao je na kraju propovijedi biskup Mile Bogović i dodao: "Reci nam, Marijo, imamo li razloga da se u ovome gorju radujemo kao što si se i Ti radovala?"

Ovo je 12. hodočašće i najviše je posjećeno, a na Krasno su stigli autobusi iz Slavonije, Zagorja, Dalmacije i Kvarnera.

Biskup Mile Bogović pozvao je vjernike na misu 9. rujna na Udbini, gdje će se graditi crkva hrvatskih mučenika.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙