FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požari u četiri županije ugašeni ili stavljeni pod kontrolu

ZAGREB, 4. rujna 2004. (Hina) - Požari koji su danas izbili na područjučetiri hrvatske županije ugašeni su, lokalizirani ili stavljeni podkontrolu, izvijestio je večeras Državni centar za obavješćivanje.
ZAGREB, 4. rujna 2004. (Hina) - Požari koji su danas izbili na području četiri hrvatske županije ugašeni su, lokalizirani ili stavljeni pod kontrolu, izvijestio je večeras Državni centar za obavješćivanje.

Danas je gorjelo na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Istarske županije, a u gašenju tih požara sudjelovale su Javne vatrogasne postrojbe Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i dobrovoljna vatrogasna društva, te vozila i kanaderi.

U Županiji istarskoj gorjela je šuma između Rovinjskog Sela i Valalte na površini od deset hektara, a izgorjelo je i 20 maslina. Kontrola leta Pula obavijestila je o požaru u 15,20 sati. Uzrok požara nije poznat, a ukupno 38 vatrogasaca i deset vozila iz Rovinja, Bala, Rovinjskog Sela i Šumarije ugasilo je požar u 17,20 sati.

Na području Zadarske županije u 14 sati izbio je požar u blizi vodovoda na Bokanjcu. Izgorjelo je pet tisuća četvornih metara makije, a požar su u 15,20 sati ugasili vatrogasci zadarske Javne vatrogasne postrojbe.

U Županiji šibensko-kninskoj izbila su danas četiri požara, od kojih su dva veća na području Bilica i Konjevrata lokalizirana, a dva manja na kninskom području u Šimića Vrelu i Polači ugašena.

Od tri požara koja su izbila u Splitsko-dalmatinskoj županiji ugašen je onaj u Labinu iznad Kozjaka u kojemu su gorjeli trava, makija, vinogradi i šuma na površini od četiri hektara. Požar je u 15 sati ugasilo 30 vatrogasaca s devet vozila i jednim kanaderom.

Požar na području Konjskog iza Lećevice (brdo Koštak) izbio je u 15,20 sati, a pod kontrolu su ga u 19 sati stavili gasitelji s područja Splitsko-dalmatinske županije i dva kanadera. Gori trava, nisko raslinje, makija i šuma na dva brda na površini od tri hektara.

Kod sela Primorski Dolac gorjelo je nisko raslinje i makija na površini od osam hektara. Dojava o požaru primljena je u 15,58 sati, a u 17,15 sati lokalizirao ga je 31 vatrogasac s osam vozila i dva kanadera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙