FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DARFURSKI POBUNJENICI: PRVO MIR, POTOM RAZORUŽANJE

ABUJA, 26. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Pobunjenici iz sudanskeregije Darfur odbacili su u četvrtak pozive da se razoružaju ilipovuku prije nego se dogovori i provede političko rješenje krize.
ABUJA, 26. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Pobunjenici iz sudanske regije Darfur odbacili su u četvrtak pozive da se razoružaju ili povuku prije nego se dogovori i provede političko rješenje krize.

Na mirovnim pregovorima koji se održavaju u nigerijskom glavnom gradu Abuji, sudanska je vlada pristala na povećanje mirovnih snaga Afričke unije (AU) u Darfuru kako bi se pobunjenici brže povukli, a sudanske oružane snage razoružale arapske milicije.

Sudan je pristao na slanje gotovo 300 vojnika AU-a u Darfur koji će štititi više od 100 promatrača krhkog prekida vatre dogovorenog u travnju.

Pobunjenici su, međutim, objavili da će se razoružati tek nakon što se dogovori i provede političko rješenje krize, koje će uključivati preraspodjelu ovlasti i bogatstva zemlje.

"To je nemoguće. Nijedan pobunjenički pokret ne može pristati na razoružanje prije političkog rješenja", rekao je glasnogovornik pobunjeničkog Pokreta za pravdu i jednakost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙