FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ sutra potpisuje Sporazum sa Slovenskim železnicama i ŽTP Beograd

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) potpisatće sutra u Beogradu Sporazum o dugoročnoj poslovnoj suradnji saholdingom "Slovenske železnice" i Željezničko-transportnim poduzećem(ŽTP) Beograd, izvijestili su danas iz HŽ-a.
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) potpisat će sutra u Beogradu Sporazum o dugoročnoj poslovnoj suradnji sa holdingom "Slovenske železnice" i Željezničko-transportnim poduzećem (ŽTP) Beograd, izvijestili su danas iz HŽ-a.

Potpisivanju toga sporazuma, kako napominju iz HŽ-a, prethodilo je usuglašavanje svih uvjeta potrebnih za pokretanje novog teretnoga vlaka "Sava express", kao zajedničkog projekta slovenskih, hrvatskih i srpskih željeznica.

Time će se vlakom prevoziti pošiljke robe i pošiljke tovarenih tzv. intermodalnih jedinica (UTI), čime se, navode iz HŽ-a, tržištu nudi pouzdana i stalna ponuda s konkurentnom razinom prijevoznih cijena, voznim vremenom (nešto više od 14 sati), optimalnim prijevoznim uvjetima i drugo.

Vlak bi trebao krenuti u promet 1. listopada, a kako najavljuju iz HŽ-a, tjedno bi vozio jedan par vlakova, od Ljubljane preko Zagreba do Beograda, i obrnuto.

U ime HŽ-a Sporazum će u prijepodnevnim satima u Beogradu potpisati predsjednik Uprave Tomislav Josip Mlinarić, u ime "Slovenskih železnica" generalni direktor Blaž Miklavčič, dok će u ispred ŽTP-a Beograd to učiniti generalni direktor Milanko Šarančić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙