FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Di Pietro bez recepta za borbu protiv korupcije

LJUBLJANA,7. rujna 2004.(Hina) - Antonio di Pietro, talijanskizastupnik u Europskom parlamentu, a prije desetak godina poznat kaosudac koji je pokrenuo akciju "Čiste ruke" za borbu protiv korupcije uvisokoj politici, posjetio je u utorak Sloveniju, gdje se susreo sministricom pravosuđa Zdenkom Cerar.
LJUBLJANA,7. rujna 2004.(Hina) - Antonio di Pietro, talijanski zastupnik u Europskom parlamentu, a prije desetak godina poznat kao sudac koji je pokrenuo akciju "Čiste ruke" za borbu protiv korupcije u visokoj politici, posjetio je u utorak Sloveniju, gdje se susreo s ministricom pravosuđa Zdenkom Cerar.

Di Pietro je na konferenciji za novinare rekao da bi suce trebalo rasteretiti banalnih slučajeva kako bi se mogli posvetiti važnijim predmetima. Di Pietro je rekao da u Sloveniji uočava političku volju za borbu protiv korupcije. Na tom je području, upozorio je, posebnu pažnju potrebno posvetiti imovinskom stanju državnih dužnosnika i financiranju političkih stranaka.

Međusobne optužbe o korupcionaškim vezama politike i gospodarstva te klijentelizmu dio su kampanje slovenskih stranaka uoči parlamentarnih izbora koji se održavaju 3. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙