FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ORGANIZATORE IZBORA "MISS JADRANA" IZ ITALIJE POLICIJA NA HVARU NAVODNO DOČEKALA ŠAMARIMA

ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Organizatore izbora "Miss Jadrana"hrvatska policija na Hvaru dočekala šamarima, piše Il Messaggero odnedjelje u izdanju za regiju Abruzzo.
ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Organizatore izbora "Miss Jadrana" hrvatska policija na Hvaru dočekala šamarima, piše Il Messaggero od nedjelje u izdanju za regiju Abruzzo.

Stotinjak talijanskih turista, sudionice i organizatori izbora "Miss Jadrana" katamaranom "Pescara Jet" pošli su iz Pescare u Stari Grad gdje su radi nemirnog mora stigli s više sati zakašnjenja, no na Hvaru ih je čekalo još jedno ružno iznenađenje, piše list.

"Čim su se putnici iskrcali u luci u Starom Gradu djelatnici hrvatske granične policije dočekali su ih vrlo grubo, kao u stara vremena Jugoslavije. S riječi se čak prešlo na agresiju čije su žrtve bili putnici, Paolo Minnucci, jedan od organizatora izbora za 'Miss Jadrana' koji se branio od šamara, pjevač Marco Cornelli koji je od policajaca dobio šamar, udarac šakom u glavu i udarac u testise. Minnucci je optužen i za pružanje otpora službenoj osobi. Za sve je bila kriva putovnica jedne Rumunjke koja je sudjelovala u finalu 'Miss Jadrana' i koja, po Hrvatima, nije bila u redu. Minucci je intervenirao kako bi smirio duhove no dobio je dva šamara i stavljen je u pritvor", piše list. "Napadnut sam bez povoda s dva vrlo snažna šamara, a potom je uslijedio pljusak uvreda. A Hrvatska bi, zamislite, željela ući u Europu", tvrdi Paolo Minucci, prenosi list.

List navodi kako su intervenirali i turisti koji su svjedočili sceni nakon čega je izbila prava svađa okončana tek intervencijom talijanskog konzula u Splitu, koja je Minnucciju omogućila da izbjegne najgore, "missicama" da se iskrcaju a izboru da se odvije po programu, stoji u članku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙