FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVORENA KNJIGA ŽALOSTI U POVODU SMRTI IVANA LACKOVIĆA CROATE

ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - U povodu smrti istaknutoga hrvatskoglikovnog umjetnika, naivnog slikara Ivana Lackovića Croate, uHrvatskom saboru danas je otvorena Knjiga žalosti, u koju se međuprvima upisao predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.
ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - U povodu smrti istaknutoga hrvatskog likovnog umjetnika, naivnog slikara Ivana Lackovića Croate, u Hrvatskom saboru danas je otvorena Knjiga žalosti, u koju se među prvima upisao predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

"Hrvatska likovna umjetnost ostala je bez doajena čuvenoga hlebinskog likovnog kruga, vrhunskog umjetnika koji je ostavio impresivan trag ne samo na nacionalnoj, već i na svjetskoj likovnoj sceni.

Republika Hrvatska ostala je bez čovjeka koji je svojim jedinstvenim i osebujnim likovnim izrazom, njegujući tradiciju svog podravskog zavičaja, afirmirao hrvatsku naivnu umjetnost u svijetu. Hrvatska je izgubila čovjeka koji je uz svoje impresivno likovno stvaralaštvo, ostavio neizbrisiv i trajan trag u političkom životu moderne hrvatske države. Duboko utkan u našim sjećanjima, ostat će njegov nesebičan doprinos u stvaranju nezavisne i samostalne Hrvatske", napisao je Šeks u Knjigu žalosti.

Također je naglasio kako je Ivan Lacković Croata svojim brojnim i nadahnutim govorima kao zastupnik u Županijskom domu Hrvatskog sabora, istupao kao istinski hrvatski čovjek, te će njegov odlazak predstavljati za Hrvatsku nenadoknadiv gubitak.

U knjigu žalosti, nakon predsjednika Hrvatskog sabora, počeli su se upisivati i saborski zastupnici.

Kako se doznaje u saborskom protokolu u nju će se, uz brojne prijatelje i štovatelje Ivana Lackovića Croate, upisati i predsjednik Vlade Ivo Sanader, predsjednik Republike Stjepan Mesić i potpredsjednica Hrvatskog sabora Vesna Pusić.

Knjiga žalosti u povodu smrti slikara Ivana Lackovića Croate, bit će otvorena u Hrvatskom saboru i sutra, od 9 do 16 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙