FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAPANSKI PARLAMENTARCI KOD MESIĆA I ŠEKSA

ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske StjepanMesić primio je u ponedjeljak zastupnika u Donjem domu ParlamentaJapana i voditelja Japansko-hrvatske skupine prijateljstva g.Shozaburo Nakamuru i zastupnicu u Gornjem domu Parlamenta Japana iglavnu tajnice japansko-hrvatske skupine prijateljstva gđu. ChiekoNohno.
ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak zastupnika u Donjem domu Parlamenta Japana i voditelja Japansko-hrvatske skupine prijateljstva g. Shozaburo Nakamuru i zastupnicu u Gornjem domu Parlamenta Japana i glavnu tajnice japansko-hrvatske skupine prijateljstva gđu. Chieko Nohno.

Kako je priopćeno, razgovaralo se o bilateralnim odnosima dviju zemalja, te je obostrano zaključeno kako su politički odnosi dobri i bez otvorenih pitanja, a sveukupni odnosi u usponu, usprkos veliko geografskoj udaljenosti. Predsjednik Mesić zahvalio je japanskoj delegaciji na brojnim donacijama Hrvatskoj u različitim sektorima, te naglasio kako osobitu ulogu u dinamiziranju odnosa Japana i Hrvatske imaju različiti klubovi prijateljstva. Također je istaknuo kako Hrvatska želi unapređivati sveukupne odnose s Japanom, osobito u gospodarstvu i iskoristiti mogućnosti visoke tehnologije koje pruža Japan.

Kako je priopćeno, japanske parlamentarce tijekom dana je primio i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. Izrazivši zadovoljstvo daljnjim usponom dobrih političkih odnosa između Republike Hrvatske i Japana, predsjednik Sabora zahvalio je na humanitarnoj pomoći koju je Japan aktivno pružao Hrvatskoj te je, u cilju daljnjeg produbljivanja parlamentarne suradnje dviju država, uputio poziv predsjedniku japanskog parlamenta za uzvratni posjet Republici Hrvatskoj.

Shozaburo Nakamura i Chieko Nohno su izrazili spremnost da Hrvatskoj i dalje pružaju potporu, naročito promicanjem hrvatsko-gospodarske suradnje u čije velike mogućnosti su se uvjerili tijekom ovog posjeta, te predstavljanjem Hrvatske u Japanu, prvenstveno njenih prirodnih i kulturnih bogatstava. U cilju poboljšanja turističke razmjene Nakamura će potaknuti uspostavu direktne zrakoplovne linije između Hrvatske i Japana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙