FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBILJEŽENA 14. OBLJETNICA ATJ LUČKO

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Antiteroristička jedinica (ATJ) Lučkodanas je svečanim postrojavanjem, polaganjem vijenaca na spomenobilježje poginulim pripadnicima te pokaznim vježbama obilježila 14.obljetnicu osnutka te specijalne policijske postrojbe.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Antiteroristička jedinica (ATJ) Lučko danas je svečanim postrojavanjem, polaganjem vijenaca na spomen obilježje poginulim pripadnicima te pokaznim vježbama obilježila 14. obljetnicu osnutka te specijalne policijske postrojbe.

Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić podsjetio je da je ATJ Lučko bila prva organizirana postrojba hrvatske države koja se mogla suprotstaviti neprijatelju, što, kako je rekao "svjedoči o njenoj golemoj ulozi u Domovinskom ratu".

"Vi ste jedna od najboljih i najpostojanijih hrvatskih postrojbi čiji su pripadnici golemo ratno iskustvo i vještine kovali na mnogim bojištima diljem Hrvatske u najtežim i najsudbonosnijim trenucima Domovinskog rata", dodao je Mlinarić.

Govoreći o mirnodopskim zadacima ove jedinice ministar je ustvrdio da je svijet danas promijenjen pod utjecajem globalnog terorizma, koji "više ne bira žrtve i ciljeve te ne poznaje granice".

"Baš ta stalna prijetnja sigurnosti na svim dijelovima zemljine kugle tjera i nas da uvijek budemo spremni i efikasni za djelovanje u najtežim situacijama", ustvrdio je Mlinarić, dodajući da su pripadnici ATJ Lučko mnoge krizne situacije uspjeli riješiti uz najmanje žrtve.

Osvrčući se na rad policije ministar je kazao da je u posljednjih šest mjeseci, nakon petogodišnjeg razdoblja, zaustavljen stalni porast kriminaliteta. Kazao je da su mnogobrojni ljudski životi sačuvani i zbog novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, iako ga, kako je rekao, "i danas mnogi napadaju".

Na ratni put i 14 poginulih pripadnika ove jedinice podsjetio je i zapovjednik Josip Čelić, a okupljenima, među kojima su bili i članovi obiteljih poginulih obratio se bivši ministar unutarnjih poslova, saborski zastupnik Ivan Jarnjak.

Prije pokazne vježbe svetu misu služio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙