FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČELI PRVI POGREBI ŽRTAVA IZ BESLANA, MRTVIH JE BILO NAJMANJE 330

MOSKVA, 5. rujna 2004. (Hina/dpa) - Prvi pogrebi osoba stradalih utalačkoj krizi u ruskoj školi počeli su u nedjelju, a ministarunutrašnjih poslova Sjeverne Osetije podnio je ostavku.
MOSKVA, 5. rujna 2004. (Hina/dpa) - Prvi pogrebi osoba stradalih u talačkoj krizi u ruskoj školi počeli su u nedjelju, a ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Osetije podnio je ostavku.

Agencija Interfax objavila je kako je ministar Kazbek Dzanijev rekao da više ne može ostati na tom položaju.

Krvavi rasplet krize i sukob ruskih specijalaca s otmičarima ostavio je najmanje 330 mrtvih, a još se ne zna gdje je oko 260 ljudi.

Vlasti su u subotu navečer priopćile da je poginulo 330 ljudi, polovina od njih djeca. Ozlijeđeno je oko sedamsto ljudi, a spasilačke službe govore i o pet stotina mrtvih.

Gotovo 450 ranjenika još je u bolnicama diljem Sjeverne Osetije, ruske republike blizu Čečenije.

Kriza je počela u srijedu, prvoga dana nastave kad su gerilci, vjeruje se Čečeni i Arapi, zauzeli školu, a završila je u krvi u petak. Prema priopćenju vlasti, tada su otmičari aktivirali eksploziv među 1200 talaca naguranih u sportskoj dvorani, urušio se krov dvorane i mnogi su od toga stradali, a onda su u školski kompleks upali specijalci i počela je višesatna pucnjava.

Vlasti kažu da je ubijeno svih 26 otmičara te da su desetorica bila Arapi.

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je ponedjeljak i utorak danima žalosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙