FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VOJVODINA: U PORASTU BROJ POLAZNIKA NASTAVE HRVATSKOG JEZIKA

SUBOTICA, 2. rujna 2004. (Hina) - Broj polaznika nastave na hrvatskomjeziku ove je školske godine u porastu u Vojvodini, gdje nastavu nahrvatskom jeziku od ove godine pohađa ukupno 120 djece u četiriosnovne škole na teritoriju općine Subotica.
SUBOTICA, 2. rujna 2004. (Hina) - Broj polaznika nastave na hrvatskom jeziku ove je školske godine u porastu u Vojvodini, gdje nastavu na hrvatskom jeziku od ove godine pohađa ukupno 120 djece u četiri osnovne škole na teritoriju općine Subotica.

U odnosu na prošlu godinu hrvatska odjeljenja su brojnija za oko 40 prvaka, no ovaj broj nije konačan jer je nekoliko roditelja na početku nastave svoju djecu iz srpskih odlučilo prepisati u hrvatska odjeljenja.

Jedna od učiteljica hrvatskog odjeljenja ističe kako je zavladalo pozitivno ozračje, pa se roditelji hrvatske nacionalnosti sve slobodnije odlučuju svoju djecu upisati na nastavu koja se od prije tri godine u cijelosti odvija na hrvatskom.

Osim tih učenika još oko 300 djece u Subotici, Somboru i Sonti sluša predmet "Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture".

Od ove školske godine taj će se predmet po prvi put predavati i u nekim srednjim školama, uglavnom u Subotici.

Ova školska godina je treća kako je pripadnicima hrvatske manjine u Vojvodini omogućeno da svoju djecu upisuju u odjeljenja u kojima se nastava odvija na njihovom materinjem jeziku.

Hrvatska odjeljenja postoje samo u osnovnim školama na teritoriju općine Subotica u kojoj je hrvatski jedan od službenih jezika od 1991.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙