FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKI SUD ODBACIO PRESUDE ZA TERORIZAM

WASHINGTON,3. rujna(Hina) - Američki savezni sud odbacio je u četvrtakna zahtjev tužiteljstva optužbu za terorizam protiv dvojice Arapaosuđenih prošle godine u Detroitu nakon što je tužiteljstva priznalološe vođenje slučaja.
WASHINGTON,3. rujna(Hina) - Američki savezni sud odbacio je u četvrtak na zahtjev tužiteljstva optužbu za terorizam protiv dvojice Arapa osuđenih prošle godine u Detroitu nakon što je tužiteljstva priznalo loše vođenje slučaja.

Američki okružni sudac u Michiganu Gerald Rosen udovoljio je traženju tužiteljstva koje je u svom zahtjevu navelo kako su u ovom slučaju tužitelji počinili niz pogrešaka i propusta koje su spriječile da optuženi budu upoznati s dokazima koji su upotrijebljeni protiv njih.

U ovom slučaju koji su američke vlasti slavile kao uspjeh u borbi protiv terorizma četiri osobe su optužene da su kao dio terorističke ćelije sudjelovali u zavjeri za napade u Sjedinjenim Državama, Jordanu i Turskoj.

Dvojica od njih Karim Koubriti, 26, i Abdel-llah Elmardoudi, 38, proglašeni su krivim u lipnju 2003. za zavjeru da pruže materijalnu potporu terorizmu i za prijevare oko viza i drugih dokumenata.

Treći optuženi Ahmed Hannan, 36, proglašen je krivim za prijevare oko dokumenata, dok je četvrti Farouk Alli-Hamoud, 24, oslobođen.

Sva četvorica bili su uhićeni u racijama stotina arapskih imigranata nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

Sudac je presudio da će trojici ponovno biti suđeno za prijevare oko dokumenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙