FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠIME PRTENJAČA NOVI PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA HFP-A

ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik saborskog Odbora zafinancije i državni proračun Šime Prtenjača izabran je na današnjojkonstituirajućoj sjednici novog Nadzornog odora Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (HFP) za predsjednika NO-a, dok je izbor potpredsjednikaodgođen do prve redovne sjednice.
ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik saborskog Odbora za financije i državni proračun Šime Prtenjača izabran je na današnjoj konstituirajućoj sjednici novog Nadzornog odora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) za predsjednika NO-a, dok je izbor potpredsjednika odgođen do prve redovne sjednice.

Za potpredsjednika NO-a HFP-a predložen je predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu Gordan Jandroković. No, član NO-a Miroslav Rožić ustvrdio je, s čime se složila većina članova, da predsjednik i potpredsjednik Nadzornog odbora ne bi trebali biti iz iste, a posebice vladajuće političke stranke.

Stoga je glasovanjem prihvaćeno da se potpredsjednika NO-a izabere na idućoj sjednici NO-a, vjerojatno za 15-tak dana, i to iz redova članova NO-a iz oporbe.

Za prvu redovnu sjednicu NO-a, na prijedlog Jadranka Mijalića, vodstvo HFP-a pripremit će i informaciju o financijskom poslovanju Fonda, posebice obzirom na blokadu računa Fonda zbog sudskih sporova s investicijskim fondovima.

Članica NO-a Dragica Zgrebec zatražila je i informaciju o obvezama HFP-a te dinamici daljnje privatizacije obzirom na nedavno potpisani stand-by aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

U njemu se, među ostalim, predviđa privatizacija svih društava u kojima je država vlasnik manje od 25 posto dionica do kraja ove godine, ali i dovršetak cijele privatizacije do kraja iduće godine, kazala je Zgrebec. Dodala je i kako je takav plan objektivno teško realizirati na kvalitetan način, obzirom na kratak rok kao i činjenicu da unazad dvije i pol godine nije realiziran niti jedan ozbiljniji privatizacijski projekt.

Predsjednik HFP-a Damir Ostović potvrdio je kako su rokovi iz stand-by aranžmana i kraći od onih koje je prvotno predvidjela Vlada, no kako će se već u petak na sjednici Upravnog odbora fonda odlučivati o prodaji "duge liste tvrtki" koje treba privatizirati u kratkom roku.

Dodao je i kako je račun Fonda još uvijek blokiran zbog ovrhe SN Holdinga, ali i kako su obje strane "na najboljem putu da postignu nagodbu na interes obiju strana", i to za vjerojatno dva tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙