FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PONEDJELJAK, 6. RUJNA

ZAGREB, 5. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za ponedjeljak, 6. rujna.
ZAGREB, 5. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za ponedjeljak, 6. rujna.

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) održat će se konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora (NO) HFP-a, a osim biranja predsjednika NO-a očekuje se da će članovi raspravljati i o financijskom poslovanju HFP-a. Članove novog NO HFP-a Hrvatski je sabor imenovao 30. travnja ove godine, kada je i prestao važiti mandat dotadašnjim članovima. Novim su članovima NO-a iz redova saborskih zastupnika postali Perica Bukić, Dragica Zgrebec, Miroslav Rožić i Josip Sudec, dok je iz reda uglednih financijskih stručnjaka u NO ušao Željko Švedl te Jadranko Mijalić (ujedno i zadnji predsjednik NO HFP-a). Po položaju novim članovima NO HFP-a postali su predsjednici tri saborska odbora - za gospodarstvo, razvoj i obnovu, za financije i državni proračun te za turizam - Gordan Jandroković, Šime Prtenjača i Ante Markov (11 sati, HFP, Ivana Lučića 6).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) u ponedjeljak, 6. rujna, bit će otvorene neobvezujuće ponude za kupnju 43.904 ili 67,57 posto dionica pulske trgovačke tvrtke Istra d.d. u stečaju. Neobvezujuće ponude, kako se navodi u natječaju, trebaju sadržavati visinu kupovne cijene za ponuđene dionice (izraženu u kunama s navedenim rokom plaćanja i predloženim instrumentom osiguranja), detaljni Program ulaganja, Poslovni plan za idućih pet godina te plan u vezi zaposlenih (14 sati, HFP, Ivana Lučića 6).

ZAGREB - Utrošak sirovina i materijala pri industrijskim proizvođačima u drugom je tromjesečju ove godine povećan za 9,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani, ali je i za 5,9 posto veći od godišnjeg prosjeka u 2003. Zalihe sirovina i materijala ukupno su povećane za 15,6 posto, odnosno za 12,4 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Utrošak sirovina i materijala pri industrijskim proizvođačima koji se utrošio u rudarstvu i vađenju povećan je za 11,3 posto, a u prerađivačkoj industriji za 11,6 posto.

ZAGREB - U hrvatskom Jadranu, odnosno u akvatoriju Dubrovačko-neretvanske županije, u prvih je sedam ovogodišnjih mjeseci ostvareno 179 kružnih putovanja stranih brodova, što je 33,5 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Iako je brodova u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bilo manje nego lani, broj putnika koji su na taj način ušli u Hrvatsku veći je 0,2 posto, odnosno bilo ih je 193.926.

BJELOVAR - Neto dobit bjelovarskog Elektrometala u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 780 tisuća kuna ili 32,42 posto veći, doznaje se iz izvještaja koji je ta tvrtka dostavila Varaždinskoj burzi.

To je bolji poslovni rezultat u odnosu na prvo lanjsko polugodište, kada je ta tvrtka ostvarila dobit od 589 tisuća kuna kuna.

RIJEKA - Luka Rijeka, čija je djelatnost pretovar u morskim lukama i skladištenje, ostvarila je u prvom polugodištu ove godine gubitak od 3,96 milijuna kuna, što je ipak manje od istog razdoblja lani, kada je gubitak tvrtke iznosio 12,33 milijuna kuna, podaci su koje je ta tvrtka dostavila Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi tvrtke u prvih šest mjeseci ove godine povećani su za 16,44 posto i iznosili su 91,18 milijuna kuna, dok su lani u istom razdoblju bili 78,30 milijuna kuna.

ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi protekloga tjedna ostvareno 454,8 milijuna kuna prometa, pri čemu se na instituciopnalni promet odnosi 403,2 milijuna kuna. Indeks burze Crobex povećan je tijekom tjedna 2,37 posto, na 1.223,1 bod, dok je vrijednost obvezničkog indeksa Crobis smanjena 0,6 posto, na 101,7222 boda.

VARAŽDIN - Ukupan promet Varaždinske burze prošli je tjedan bio 22,5 milijuna kuna, od čega se nešto više od 12 milijuna kuna prometa odnosilo na promet u kotaciji Slobodno tržište, a 10,3 milijuna kuna u kotaciji JDD. Indeks burze VIN na tjednoj je razini smanjen 1,43 posto, na 962,1 bod.

Urednik: Darko Buković

Tel: 01/4808 607

Faks: 01/4808 821

E-mail: darko.bukovic&hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙