FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HFP-u u ponedjeljak otvaranje ponuda za dionice Istra d.d. u stečaju

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) u ponedjeljak, 6. rujna, bit će otvorene neobvezujuće ponude zakupnju 43.904 ili 67,57 posto dionica pulske trgovačke tvrtke Istrad.d. u stečaju.
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) u ponedjeljak, 6. rujna, bit će otvorene neobvezujuće ponude za kupnju 43.904 ili 67,57 posto dionica pulske trgovačke tvrtke Istra d.d. u stečaju.

Poziv za prikupljanjem neobvezujućih ponuda za kupnju dionica Istra d.d. u stečaju HFP je objavio temeljem odluke Upravnog odbora HFP-a od 11. svibnja ove godine, s rokom podnošenja ponuda do 6. rujna, do 14 sati.

Osnovna djelatnost Istre d.d. je trgovina na veliko i malo, export–import, trgovina motornim vozilima, popravak motornih vozila, ugostiteljstvo i drugo. Maloprodaju obavljaju kroz Robnu kuću Pula te 16 maloprodajnih mjesta, a ukupno zapošljavaju 154 radnika.

Rješenjem Trgovačkog suda u Rijeci od 26. svibnja 2000. godine nad Istrom d.d je otvoren stečaj, a prema podacima iz Izvješća o stanju stečajne mase, na dan 31. prosinca 2003. ukupna vrijednost imovine te tvrtke iznosila je 123,6 milijuna kuna, dok su ukupne obveze bile 18,4 milijuna kuna.

Temeljni kapital Istra d.d. iznosi 110,46 milijuna kuna, a podijeljen je na 64.980 dionica, od kojih se na prodaju nudi 43.904, što čini 67,57 posto dionica. Nominalna vrijednost jedne dionice je 1.700 kuna.

Ponuđene dionice su iz portfelja HFP-a i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Dionice Istra d.d. prodavat će se, temeljem odluke UO HFP-a, u dvije faze, od kojih je prva prikupljanje neobvezujućih ponuda, a druga prikupljanje obvezujućih ponuda.

Neobvezujuće ponude, kako se navodi u natječaju, trebaju sadržavati visinu kupovne cijene za ponuđene dionice (izraženu u kunama s navedenim rokom plaćanja i predloženim instrumentom osiguranja), detaljni Program ulaganja, Poslovni plan za idućih pet godina te plan u vezi zaposlenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙