FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SARKOZY ZA ZABRANU STRUKTURALNE POMOĆI EU ZEMLJAMA S NISKIM POREZIMA

PARIZ, 6. rujna 2004. (Hina/AFP) - Francuski ministar gospodarstvaNicolas Sarkozy planira predložiti svojim kolegama u Europskoj uniji (EU) da se novim članicama s nižim poreznim stopama od prosječnih u EUonemogući primanje novca iz strukturalnih fondova.
PARIZ, 6. rujna 2004. (Hina/AFP) - Francuski ministar gospodarstva Nicolas Sarkozy planira predložiti svojim kolegama u Europskoj uniji (EU) da se novim članicama s nižim poreznim stopama od prosječnih u EU onemogući primanje novca iz strukturalnih fondova.

"Ne može se dozvoliti da u Europi neke zemlje kažu 'dovoljno smo bogate da snizimo naše poreze', u nekim slučajevima i na nultu stopu, a da istodobno traže zemlje stare Europe da plaćaju strukturalne fondove koje bismo mogli koristiti za naše regije", izjavio je na francuskoj TV postaji TF1. "Predložit ću da nove zemlje članice čije su stope poreza niže od EU prosjeka više ne mogu primati novac iz strukturalnih fondova", rekao je Sarkozy, koji se u petak sastaje s ministrima gospodarstva i financija EU-a.

Niže porezne stope u nekoliko zemalja koje su se 1. svibnja priključile EU vruća su tema. Njemački kancelar Gerhard Schroeder i francuski predsjednik Jacques Chirac u svibnju su obećali da će zajedno raditi na usklađivanju poreznih stopa u nastojanju da spriječe ono što smatraju fiskalnim dumping stopama novih članica.

No, poreznoj harmonizaciji protive se druge stare članice, posebno Britanija. Na deseci milijardi eura na raspolaganju su svake godine članicama EU-a za razvojne projekte, dizajnirane kako bi se prevladale ekonomske nejednakosti među regijama unutar toga bloka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙