FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INDIJA I PAKISTAN POČINJU PREGOVORE KAKO BI POTAKNULI MIROVNI PROCES

NEW DELHI, 4. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Indija i Pakistan počet ćeu subotu razgovore kako bi pronašli načina da potaknu mirovni proceskoji je, kako se čini, zapeo zbog pedesetogodišnjeg spora o Kašmiru.
NEW DELHI, 4. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Indija i Pakistan počet će u subotu razgovore kako bi pronašli načina da potaknu mirovni proces koji je, kako se čini, zapeo zbog pedesetogodišnjeg spora o Kašmiru.

Indija tvrdi da Pakistan nije dovoljno učinio kako bi spriječio pridruživanje islamskih militanata pobuni u indijskom Kašmiru, što je obećao u siječnju.

Pakistan se boji da Indija, koja cijeli Kašmir smatra integralnim dijelom zemlje, neće željeti ozbiljan dijalog o tom području. Pakistan je nekoliko puta ponovio da je napredak u rješavanju kašmirskog pitanja ključan za mirovni proces.

Indijski ministar vanjskih poslova Shyam Saran i njegov pakistanski kolega Riaz Khokar, sastat će se u subotu kako bi postavili temelje za dvodnevne pregovore između dvaju ministarstava.

Dužnosnici dviju zemalja održali su niz razgovora o različitim spornim temama poput Kašmira, trgovine i nuklearne sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙