FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TOMČIĆ: NA LOKALNE IZBORE SIGURNO S SDP-OM

HODOŠAN, 29. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčićrekao je danas u Hodošanu da ta stranka na predstojeće lokalne izborezasigurno ide u koaliciji s SDP-om, ali je pri tom predložio istvaranje velike koalicije.
HODOŠAN, 29. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić rekao je danas u Hodošanu da ta stranka na predstojeće lokalne izbore zasigurno ide u koaliciji s SDP-om, ali je pri tom predložio i stvaranje velike koalicije.

"Zamislite da HDZ dobije predsjednika Republike, većinu župana i gradonačelnika. To bi bio nazadak hrvatske demokracije" kazao je Tomčić na tribini HSS-a, organiziranoj u sklopu obilježavanja stoljeća postojanja HSS-a i 14 godina obnove stranke u Međimurskoj županiji. Tomčić je tom prilikom svečano otkrio spomen ploču utemeljiteljima stranke Antunu i Stjepanu Radiću.

Predsjednik HSS-a smatra da pristupanje Europskoj uniji treba voditi daleko pažljivije i obzirnije s ciljem očuvanja nacionalnog ponosa, što, prema Tomčićevim riječima, HDZ ne radi jer nema osjećaj za zaštitu nacionalnih interesa. "Nismo euroskeptici, već eurorealisti", rekao je Tomčić, najavivši da će HSS predložiti zakon kojim bi se strancima onemogućila prodaja građevinskog, poljoprivrednog i turističkog zemljišta.

Mđimursku organizaciju HSS-a središnjica stranke raspustila je sredinom godine. Dužnost povjerenika trenutno obavlja Marijan Novak koji je naglasio da "unatoč velikom potencijalu stranka u Međimurju teško postiže zajedništvo i ostvaruje generacijsku obnovu".

Tomčić je članovima i simpatizerima rekao da od njih zahtijeva "otrežnjenje i da se vrate izvornoj mudrosti HSS-a", zabilježenoj pod sloganom "Vjera u Boga i seljačka sloga". Čelnici HSS-a naglasili su da stotinu godina političkog i pravnog kontinuiteta stranke znači obilježavanje jedne nove ideje na europskoj političkoj pozornici, pri čemu su ideju socijalne slobode i pravednosti donijeli utemeljitelji HSS-a Antun i Stjepan Radić.

Uz oko dvije tisuće članova i simpatizera, gostiju te uzvanika svečanost u Hodošanu uveličali su međimurski saborski zastupnici, župani susjednih županija i čelnici drugih političkih stranaka koje djeluju u toj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙