FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SINJ: ODANA POČAST POGINULIM PARTIZANIMA

SINJ, , 26. kolovoza 2004. (Hina) - U Sinju na području Ruduša, gdje suna današnji dan 1941. godine strijeljana 24 borca Prvog splitskogpartizanskog odreda, koje su Talijani i ustaše zarobili deset danaprije iznad triljskog sela Košuta, održana je danas prigodnakomemoracija i kod spomenika položeni vijenci.
SINJ, , 26. kolovoza 2004. (Hina) - U Sinju na području Ruduša, gdje su na današnji dan 1941. godine strijeljana 24 borca Prvog splitskog partizanskog odreda, koje su Talijani i ustaše zarobili deset dana prije iznad triljskog sela Košuta, održana je danas prigodna komemoracija i kod spomenika položeni vijenci.

Vijence su položila izaslanstva Saveza antifašističkih boraca Sinja, Splita, Solina i Kaštela, zatim SDP-a, SRP-a i Društva "Josip Broz Tito". Sa skupa u Ruduši, na kojemu se prisutnima prigodnim riječima obratio dopredsjednik SAB- Splita Božo Kovač, ponovljen je više puta upućivan zahtjev gradskim vlastima Splita i Sinja da se vrati ulicama u tim gradovima ime "Prvog splitskog partizanskog odreda". Također je sa skupa upućena osuda postavljanja spomen-ploče u Svetom Roku ustaškom doglavniku Mili Budaku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙