FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DVA VODEĆA AMERIČKA DNEVNIKA OŠTRO KRITIZIRALA BUSHEV GOVOR NA KONVENCIJI REPUBLIKANACA

WASHINGTON, 3. rujna 2004. (Hina) - Govoru kojim je George W. Bushprihvatio biti kandidat republikanaca na američkim predsjedničkimizborima u studenome nedostaje sadržaja, kako na unutarnjem planu takoi u vanjskoj politici, poglavito kad je riječ u Iraku, ocijenili su upetak vodeći američki dnevnici.
WASHINGTON, 3. rujna 2004. (Hina) - Govoru kojim je George W. Bush prihvatio biti kandidat republikanaca na američkim predsjedničkim izborima u studenome nedostaje sadržaja, kako na unutarnjem planu tako i u vanjskoj politici, poglavito kad je riječ u Iraku, ocijenili su u petak vodeći američki dnevnici.

"U govoru (u četvrtak navečer na konvenciji republikanaca) nije bilo ničega", piše New York Times.

List žali zbog stajališta Busha o "temeljnim problemima (...) kao što su smanjenje poreza i Irak".

"Bush je obećao da će nastaviti biti" George W. Bush, analizira list, "ali ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da Amerikanci sumnjaju u tvrdoglavost Busha, u njegovu iskrenost (...) pa čak i u simpatičnost koja mu je toliko pomogla zadnji put" na predsjedničkih izborima, piše list.

"Predsjednik se mora obratiti velikom broju umjerenih birača koji vjeruju da su stvari krenule pogrešnim smjerom u zadnje četiri godine i mora ih uvjeriti da je sposoban povući pouku iz pogrešaka i raditi bolje. U tom smislu njegov govor kojim je prihvatio imenovanje, neuspio je", piše NYT.

"Glavna teškoća s Bushevim govorom ne leži toliko u tome što je rekao, već u onome što je izbjegao spomenuti: pogrešne korake i poteškoće koje su naštetile njegovu prvome mandatu, a otežat će postizanje mnogih ciljeva koje je spomenuo", komentira Washington Post.

Na unutarnjem pitanju, piše list, "njegovim prijedlozima nedostaje pojedinosti", poglavito kad je riječ o deficitu javne potrošnje, dok je inače obećao privremena smanjenja poreza učiniti trajnima.

"Bush je ostavio mnogo rupa" u svojim vanjskopolitičkim ciljevima, poglavito u spremnosti da postigne uspostavu demokracije na Bliskom istoku, piše nadalje Post.

Osim što je priznao da je "naišao na iznenađenja u zadnje tri godine" u Iraku, predsjednik "nije spomenuo dvije od nagorih opasnosti, potencijalni nuklearni arsenal Irana i Sjeverne Koreje", dodaje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙