FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH NE VJERUJE U POTPUNO ISKORJENJENJE TERORIZMA

WASHINGTON,30. kolovoza(Hina) - Američki predsjednik George W. Bushrekao je u ponedjeljak u televizijskom interviewu kako je uspjeh uAfganistanu i Iraku početak kraja terorizma, ali i da potpuna pobjedanad teroristima možda neće biti moguća.
WASHINGTON,30. kolovoza(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush rekao je u ponedjeljak u televizijskom interviewu kako je uspjeh u Afganistanu i Iraku početak kraja terorizma, ali i da potpuna pobjeda nad teroristima možda neće biti moguća.

"Kada uspijemo u Iraku i Afganistanu bit će to početak kraja za ekstremiste", rekao je Bush za američku televiziju NBC.

On je naglasio kako bi uzmicanje od borbe protiv terorizma "bila katastrofa za vašu djecu".

"Mislim da je, ako smo snažni i odlučni, manje vjerojatno da će vaša djeca dugo živjeti pod prijetnjom al-Qaide", kazao je američki predsjednik.

"Ne možete pokazati slabost u današnjem svijetu jer će neprijatelj iskoristiti tu slabost", rekao je Bush koji je borbu protiv terorizma učinio središnjom temom svojeg predsjedništva i očekivanja da ga Amerikanci na izborima u studenom izaberu na drugi mandat u Bijeloj kući.

Bush je ipak rekao kako nije vjerojatno da će terorizam ikad biti u potpunosti iskorijenjen.

Upitan može li se dobiti rat protiv terorizma Bush je odgovorio: "Ne mislim da ga možete dobiti. Ali mislim da možete svoriti uvjete da oni koji koriste terorizam kao oruđe budu manje prihvatljivi u nekim dijelovima svijeta".

Pojašnjavajući što je predsjednik želio reći, njegov glasnogovornik Scott McClellan je rekao novinarima kako je Bush mislio na dobijanje rata protiv terorizma u konvencionalnom smislu.

"Suočeni smo s nekonvencionalnim neprijateljem. Mislim da ne možete očekivati da će ikada doći do formalne predaje ili potpisivanja sporazuma, kao što smo imali u ratovima u prošlosti", kazao je McCellan. "Potrebna je generacijska predanost da bi se dobio rat protiv terorizma".

On je podsjetio na Bushovu dvostruku strategiju u borbi protiv terorizma: s jedne strane izravna borba protiv terorista i s druge jačanje demokracije kako bi se "porazile ideologije mržnje i tiranije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙