FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

55. GODINA POSLOVANJA MERCATOR-A

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Slovenski trgovački lanac Mercatorsutra će u svim svojim centrima u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni iHercegovini te Srbiji i Crnoj Gori obilježiti 55. godinu svogposlovanja.
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Slovenski trgovački lanac Mercator sutra će u svim svojim centrima u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji i Crnoj Gori obilježiti 55. godinu svog poslovanja.

U sklopu poslovnog sistema Mercator je 1.181 prodajno mjesto u četiri države, gotovo 15.000 zaposlenih, 755 milijuna eura čistog prihoda iz prodaje i više od 12 milijuna kupaca mjesečno.

Najveći broj investicija u zadnje četiri godine usmjeren je Mercatoru-H, odnosno hrvatskom tržištu.

Inače, sredinom svibnja ove godine Mercator i građevinske tvrtke Tehnika i Energoplan potpisali su ugovore za izgradnju Mercator centara u Osijeku i Zadru, ukupne vrijednosti veće od 200 milijuna kuna.

Osim ta dva centra ove je godine već počela gradnja centara u Đakovu i Čakovcu, što će uz centar u Metkoviću zaokružiti njihov ovogodišnji planirani investicijski ciklus u Hrvatskoj od 330 do 350 milijuna kuna. Svi ti centri, kako je tada rečeno, otvorit će se najkasnije do prosinca ove godine, čime će povećati i broj zaposlenih sa sadašnjih 1250 na oko 1750 osoba.

U iduće dvije godine Mercator očekuje povećanje svog tržišnog udjela u Hrvatskoj na oko 10 posto.

Do 2006. planira se izgradnja centara u Slavonskom Brodu, Kutini, Varaždinu, Bjelovaru, Koprivnici, Rovinju, Labinu, Rijeci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙