FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAEL PROŠIRUJE NASELJA NA ZAPADNOJ OBALI

JARUZALEM, 23. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Izrael je počeo sgradnjom novih 100 kuća u naselju izvan Jeruzalema nastojeći proširitižidovske enklave na okupiranim područjima Zapadne obale, objavili su uponedjeljak izraelski politički izvori.
JARUZALEM, 23. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Izrael je počeo s gradnjom novih 100 kuća u naselju izvan Jeruzalema nastojeći proširiti židovske enklave na okupiranim područjima Zapadne obale, objavili su u ponedjeljak izraelski politički izvori.

Oni kažu da je izgradnja kuća u Hat Gilou, u kojem trenutno živi 120 obitelji, počela početkom mjeseca i trebala bi završiti do kraja godine.

Palestinci, koje podupire Arapska liga, optužili su u nedjelju Sjedinjene Države da uništavaju bliskoistočni mirovni proces dopuštajući Izraelu da proširi naselja.

Bushova administracija dala je u subotu naslutiti da u određenoj mjeri odobrava širenje židovskih naselja na Zapadnoj obali kako bi pomogla izraelskom premijeru Arielu Sharonu da provede plan povlačenja iz Gaze, unatoč protivljenju desničara.

Palestinci su osobito zabrinuti da će Izrael širenjem naselja oko Jeruzalema zadržati kontrolu nad arapskim istočnim dijelom grada, okupiranom u ratu 1967. godine zajedno sa Zapadnom obalom i pojasom Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙