FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 2. rujna

ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 2. rujna.
ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 2. rujna.

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske. Pred članovima Vlade trebali bi se naći i prijedlog izmjena Odluke o kriterijima za dodjelu novčane nagrade za vrhunska športska dostignuća te prijedlog za dodjelu novčanih nagrada športašima za osvojene medalje na Olimpijskim igrama u Ateni. Ako Vlada prihvati izmjene spomenute odluke neto iznosi nagrada osvajačima olimpijskih medalja povećali bi se, kako se doznaje, za 30 posto pa bi tako, primjerice, iznos za zlato u momčadskim športovima sa sadašnjih 130.000 kuna bio povećan na 169.000 kuna što je i iznos koji bi dobio svaki od 15 zlatnih rukometaša.

Vlada bi trebala razmotriti i prijedlog strategije razvoja unutarnje financijske kontrole u javnome sektoru, objedinjenoga sustava radi kontroliranja, revidiranja i izvješćivanja o korištenju proračunskih sredstava i sredstava Europske unije (EU). (10 sati, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2, dvorana Ban Jelačić).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader upisat će se u Hrvatskome saboru u knjigu žalosti u povodu smrti istaknutoga hrvatskog umjetnika Ivana Lackovića Croate. (9,15 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Posljednji ispraćaj istaknutoga likovnog umjetnika, predstavnika hrvatskoga naivnog slikarstva, Ivana Lackovića Croate koji je umro u Zagrebu 29. kolovoza. (13,15 sati, Gradsko groblje Mirogoj).

ZAGREB - Dodjela Nagrade "Junakinja hrvatskoga Domovinskog rata" gospođi Kati Šoljić za izniman doprinos u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske. Gospođi Kati Šoljić Nagradu će predati potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, a organizator svečanosti je Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskoga rata Podravke. (11 sati, velika dvorana Hrvatskoga novinarskog društva, Perkovčeva 2 ).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Ivice Račana. (12 sati, sjedište SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Konferencija za novinstvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Hrvatske udruge sindikata, Sindikata usluga UNI-Cro i Matice hrvatskih sindikata. Tema konferencije je - pravedna porezna reforma, a o toj će temi kao i o sindikalnim stavovima i očekivanjima upućenima Vladi govoriti predsjednici središnjica Vesna Dejanović, Zdenko Mučnjak, Stjepan Kolarić i Zdenka Gizdić. (11 sati, zgrada Saveza samostalnih sindikata Hrvatske - Radnički dom, Krešimirov trg 2, dvorana 427/IV).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu sjednice Upravnoga vijeća Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO). (10 sati, prostorije HZZO-a, Margaretska 3).

SPLIT - Nastavak suđenja rođacima Ivanu (41) i Pavlu (48) Bulju iz Sinja optuženima za silovanje i ubojstvo 17-godišnje Anđele Bešlić u noći s 2. na 3. ožujka 2002. Suđenje rođacima Bulj počelo je 26. ožujka prošle godine, a svi do sada ispitani svjedoci potvrdili su iskaze dane u istrazi. (9 sati, Županijski sud).

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Dubravka Dadić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙