FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČEO 9. SEMINAR FOLKLORA PANONSKE ZONE

VINKOVCI, 24. kolovoza 2004. (Hina) - U Vinkovcima je u utorak počeo9. seminar folklora panonske zone, a u njegovu radu sudjeluje 75polaznika.
VINKOVCI, 24. kolovoza 2004. (Hina) - U Vinkovcima je u utorak počeo 9. seminar folklora panonske zone, a u njegovu radu sudjeluje 75 polaznika.

Oni će izučavati plesove, pjesme, dječje igre i sviranje glazbala (tambura, gajde, tambura samica, okarine, svirala i dvojnica). Također će obrađivati etnološku i etnomuzikološku baštinu Slavonije, Baranje, Posavine, Turopolja, Moslavine, Bilogore, Podravine, bosanske Posavine, Bačke i Hrvata u Mađarskoj.

Seminar će trajati do nedjelja, 29. rujna, podijeljen je u šest dijelova, a nastavu izvode poznati stručnjaci iz područja glazbe, etnomuzikologije, etnologije i drugih područja.

Terenski dio nastave održat će se u selu Vukojevci u našičkom kraju, gdje će domaćin biti Kulturno društvo Vukojevci, iz Vukojevaca.

Seminar folklora panonske zone danas je u hotela Slavonija u Vinkovcima otvorio vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer, a o značenju očuvanja tradicijskog plesa i pjesme u Hrvata govorili su jedan od predavača na seminaru Damir Doležal, voditeljica Kulturnog centra Gatalinka iz Vinkovaca, koje je i organizator seminara, Blanka Žakula te vinkovački gradonačelnik dr. Mladen Karlić.

Pokrovitelji seminara folklora panonske zone su Ministarstvo kulture, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙