FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TERORISTI ZAUZELI ŠKOLU U SJEVERNOJ OSETIJI I NAJMANJE 200 DJECE DRŽE KAO TAOCE

MOSKVA, 1. rujna 2004. (Hina) - Tridesetak neidentificiranih napadačazauzelo je u srijedu ujutro jednu školu u južnoj ruskoj republiciSjevernoj Osetiji, koja graniči s Čečenijom, i najmanje 200 djece držekao taoce, javio je ruski Itar-Tass, a neke svjetske agencije javljajuda bi talaca moglo biti i do 400.
MOSKVA, 1. rujna 2004. (Hina) - Tridesetak neidentificiranih napadača zauzelo je u srijedu ujutro jednu školu u južnoj ruskoj republici Sjevernoj Osetiji, koja graniči s Čečenijom, i najmanje 200 djece drže kao taoce, javio je ruski Itar-Tass, a neke svjetske agencije javljaju da bi talaca moglo biti i do 400.

Naoružani ljudi upali su dvorište škole u gradu Beslan, 30 kilometara od Vladikavkaza, gdje se održavala priredba povodom prvog dana škole, i pod prijetnjom sile natjerali su djecu, u dobi od sedam do sedamnaest godina, učitelje i okupljene roditelje da uđu u školsku zgradu.

Specijalne postrojbe ministarstva unutarnjih poslova ubrzo su okružile školu.

Prema prvim podacima, došlo je do razmjene vatre između policije i terorista koji su se zabarikadirali u školi. Nekoliko djece uspjelo je nazvati roditelje na mobitel i rekli su da ima žrtava među taocima.

Podaci o broju napadača razlikuju se od agencije do agencije, pa tako Itar-Tass

javlja pozivajući se na izvore u ministarstvu unutarnjih poslova Sjeverne Osetije da je školu zauzelo između 20 i 25 terorista.

Interfax se pak poziva na glasnogovornika istog ministarstva Ismelja Šaova koji je rekao da je školu "zauzelo 17 terorista, među kojima muškarci i žene, opasani pojasevima s eksplozivom".

Teroristi zasad nisu postavili nikakve zahtjeve, rekao je glasnogovornik regionalnog ministarstva za izvanredne situacije u izjavi za Itar-Tass.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙