FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

varaždin: međunarodn ljetna škola barokne glazbe i plesa od 21. do 30. kolovoza

VARAŽDIN, 20. kolovoza 2004. (Hina) - U Varaždinu se od 21. do 30.kolovoza održava Međunarodna ljetna škola barokne glazbe i plesa"Aestas Musica" koja osam godina privlači glazbenike i plesače izcijeloga svijeta.
VARAŽDIN, 20. kolovoza 2004. (Hina) - U Varaždinu se od 21. do 30. kolovoza održava Međunarodna ljetna škola barokne glazbe i plesa "Aestas Musica" koja osam godina privlači glazbenike i plesače iz cijeloga svijeta.

Predavači su međunarodno priznati glazbenici, profesori na glazbenim ustanovama u Londonu - violinistica Catherine Mackintosh, violončelistica Jennifer Ward – Clarke, zborovođa i čembalist Alastair Ross, mladi dirigent i čembalist Laurence Cummings, violinistica Nicolette Moonen, te pjevačice Ingrid Attrot iz Kanade i Catherine Denley iz Velike Britanije.

Voditeljica škole je Maja Žarković, organizator varaždinska Glazbena škola u Varaždinu, a suorganizator Poglavarstvo Grada Varaždina.

Održavanje "Aestas Musica" pomogli su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Austrijski kulturni forum u Zagrebu.

Na inicijativu predavača Glazbena škola dobila je čembalo za koji su u Londonu sakupljene donacije od britanskih i hrvatskih uglednika.

Ovogodišnju školu barokne glazbe pohađat će 50 polaznika iz Hrvatske, Velike Britanije, Irske, Španjolske, Madžarske i SAD-a.

Predviđena su dva koncerta polaznika i predavača na kojima će biti izvedena djela svjetske i hrvatske barokne baštine, a završni projekt 29. kolovoza u varaždinskome HNK predstavit će scensku glazbu G. F. Handela "Alceste" i "Alchemist". Zbor će nastupiti na svečanoj misi u katedrali 22. kolovoza.

Mnogi bivši polaznici "Aestas Musica" članovi su poznatih orkestara "The Orchestra of the Age of Enlightenment", "London Handel Players", "Academy of Ancient Music" i uspješni solisti. Najuspješnija je negdašnja polaznica hrvatska mezzosopranistica Renata Pokupić, čiji su talent prepoznali profesori koji vode tečajeve "Aestas Musica".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙